Azt mondják, ha van egy álmod és nagyon elszánt vagy, valóra fog válni. A spanyol modell, Marian Avila szintén bizonyítja ezt. Ez a Down-szindrómás lány végigjárta az utat, és karriert épített magának modellként, annak ellenére, hogy az ilyen betegséggel élő emberek többsége nehezen talál munkát.
Tiszteljük azokat az embereket, akik elérték a céljaikat, és alig vártuk, hogy megoszthassuk ennek a tehetséges fiatal nőnek a történetét.

Gyerekként Marian arról álmodott, hogy meghódítja a divat világát és a kifutókon fog végigvonulni. És semmi sem állíthatta meg abban, hogy megvalósítsa az álmát – még az sem, hogy Down-szindrómával született, illetve a magassága sem, ami 160 centi, nem pedig 170-180 centi, ahogy azt a modellektől általában elvárják.

2016-ban elvégzett egy 10 hónapos modelltanfolyamot. Még ugyanebben az évben debütált modellként Lina Lavin tervező jótékonysági show-ján, amit Madridban tartottak.

Marian szeret csinosan öltözködni, és szereti, ha stílusos. Imád estélyi ruhákat felvenni, és ellátogatni különböző eseményekre – ez nagyon sok örömöt okoz neki.

A dédelgetett álma az volt, hogy az egyik híres divathéten a kifutón sétáljon végig. És úgy volt elrendelve, hogy ez valóra is váljon.

Ő maga ezt nyilatkozta: “Áprilisban kaptam egy levelet, amiben az állt, hogy Talisha White engem szeretne ‘sztármodellnek’ a New York-i divathétre 2018. szeptember 8-ra. Végre, végre! Nem tudtam abbahagyni a sírást, úgy elárasztottak az érzések. Folyamatosan azt ismételgettem: ‘Ez volt az álmom, ez volt az álmom.’”

Aztán folytatta: “Az időpont gyorsan közeledik, és minden alkalommal, amikor erre gondolok, egy gombóc a torkomban sírásra késztet, nagyon izgatott vagyok. Megyek New Yorkba, erre nincsenek szavak, valóra fogom váltani az álmaimat.”

“Sosem gondoltam, hogy egy nő, anélkül, hogy ismerne, hisz majd bennem, az eltökéltségemben. Ő az én angyalom!” – mondta a Marian.

Kenzie Dugmore, a divathét modellkoordinátorának lánya volt az, aki írt Mariannak azután, hogy látott egy cikket az ő álmáról, hogy részese legyen a divathétnek.

Szeptember 8-án Marian végigvonult a kifutón a New York-i divathéten, és bemutatott néhány ruhát. A családja is ott volt, és biztatták, szurkoltak neki.

Az egyik interjújában, mikor megkérdezték, hogy ki volt a legnagyobb támasza, bevallotta, hogy a testvére, aki mindig ott volt vele, támogatta, segített neki képeket készíteni a közösségi oldalakra.

“Az az igazság, hogy nagyon izgalmas volt. Nincsenek rá szavak. Egy álom vált valóra. Meg akartam mutatni a világnak, hogy nincsenek akadályok, ha van egy álmod” – osztotta meg az érzéseit. Azt is elmesélte, hogy személyesen akart köszönetet mondani Talishának a show után, de elérzékenyült a találkozás során és sírni kezdett.

Ez a tapasztalat ajtókat nyitott meg Marian számára a divat világában. Ő lett a hivatalos arca az új Levi’s kampánynak. De még ezelőtt volt lehetősége szerepelni olyan neves magazinokban, mint a Vogue, a New York Times, a Vanity Fair és a Harper’s Bazaar.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marian Avila (@marianavilamodel) által megosztott bejegyzés

A modellkedésen és a rendszeres edzésen kívül énekórákra jár, valamint angolt tanul. Az ember csak irigyelni tudja az ilyen elszántságot.

Marian a nyilvános szerepléseket és a közösségi médiát használja arra, hogy felkeltse a Down-szindrómával élő emberek figyelmét, és emlékeztesse őket, hogy bármire képesek, amit csak akarnak.

2020. november 14-én Marian egy díjat is kapott, ami nem volt más, mint a Quincy Jones Exceptional Advocacy Award, amit a modellként elért eredményei miatt kapott, és azért, mert példakép mások számára.

Hisszük, hogy ez a lány, aki ilyen erős és törekszik arra, hogy minden nehézség ellenére előrébb jusson, megérdemel mindent, amije van: a hírnevet, a tiszteletet, a lehetőséget, hogy inspiráljon másokat, és ami a legfontosabb, a beteljesült álmot.

Egyetértesz azzal, hogy az életben nem az a legfontosabb, hogy tökéletes legyél, hanem hogy kövesd az álmod az akadályok ellenére?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét