Magas sarkú cipőt először a férfiak viseltek még a 10. században – állítják a történészek. Korunkban néhány férfi visszanyúl a magas sarkakhoz, melyeknek viselése a popkultúrába is beszivárgott. Nemrég a 61 éves, Németországban élő mérnök, Mark Bryan elkezdett magassarkúban és szoknyában járni a munkahelyére, de ez a normál hétköznapi viselete is. Látványa arra ösztönzi az embereket, hogy hagyjanak fel a sztereotípiákkal, és merjenek úgy öltözni, ahogyan szeretnének.
Ismerd meg most az ő történetét!

A magas sarkak és a szoknyák nem csak divatkellékek számára.

Mark Bryan robotikai mérnök, 3 gyermek édesapja, elsőre teljesen átlagos férfi. Életét a munkája és a család töltik ki. Nemrégiben azonban felkavarta az internet állóvizét, és több mint 260.000 követőre tett szert azzal, hogy elkezdett megosztani fotókat mindennapos megjelenéséről, ami egyáltalán nem nevezhető tipikus apukás kinézetnek.

4 évvel ezelőtt drasztikusan megváltoztatta a ruhatárát. A szekrényében ma piros magassarkúk, kockás miniszoknyák, térdig érő ceruzaszoknyák és hosszú szárú csizmák foglalnak helyet. Nemcsak képeket tesz közzé, de azt is megosztja a követőivel, hogy szerinte az öltözködése miért éppen olyan normális, mint bárki másé.

Ezzel a külsővel erősebbnek és magabiztosabbnak érzi magát.

Jobban szereti a szoknyákat, mint az egyberuhákat, mert elmondása szerint a szoknyákat jobban lehet variálni, és deréktól felfelé hordhat hozzájuk férfi ruhákat. Számára a ruháknak nincs nemük. Véleménye szerint a mások által férfi nadrágoknak tekintett ruhadarabok igen egyhangúak, de szoknyákból sokféle fazon és szín létezik, ezért érzi magát jobban, mikor ezeket viseli.

A felesége és a gyermekei egyetértenek vele és támogatják.

Mikor először beszélt a gyerekeivel az új ruháiról, próbálta elmagyarázni nekik, hogy ebben a szexualitásnak semmiféle szerepe nincs, nem arról van szó, hogy apa meleg lett. A lánya ma már a legelhivatottabb rajongója, és alig várja, hogy belenőjön apja cipőibe.

A felesége mindig is mellette állt, még a ruhák összeválogatásában is segít neki. Mint mondja, mostani stílusát Meghan Markle inspirálta még a házassága előtti időkből.

Mark hamar megtanulta, hogyan kezelje az emberek véleményét.

Nagyon sok durva beszólást és kommentet kapott már. Ám a munkahelyén és az utcán is sokan egyetértenek azzal, hogy Mark egy teljesen normális fickó, aki férfiasan viselkedik és férfias témákról is lehet vele beszélni. Mikor az emberek elkezdik faggatni a szexuális beállítottságáról, ő mindig visszakérdez, hogy vajon akkor is érdekelné-e ez őket, ha szoknya helyett nadrágot viselne. A kérdéseken hirtelen fel tudja magát bosszantani, de úgy érzi, az embereket tartósan nem igazán foglalkoztatja, hogy miben járnak mások.

Vannak kedvenc ruháid, amelyeket viselnél, bármit is gondolnak vagy mondanak mások?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here