Egy olyan világban, ahol rengeteg a szomorúság és az igazságtalanság, nagyon jó látni, hogy a kedvesség és a jóindulat még mindig létező emberi tulajdonságok. Sajnos a rasszizmus és az intolerancia ellen a jó szándéknak állandóan küzdenie kell.
Ismerd meg Treka Englemant, aki szerint a szeretet az szeretet, mindegy, hogy milyen színű. Következzen az ő lenyűgöző története!

Treka mindig is szeretett volna nevelőszülő lenni

Treka úgy érezte, jól tud gondoskodni a gyerekekről, már csak azért is, mert bébiszitterként rengeteg tapasztalatot szerzett már. De azt nem is sejtette, hogy lesz 3 olyan gyermek, aki teljesen megváltoztatja majd az életét.

Nem hitte, hogy nevelőszülővé válhat, hiszen egyedülálló volt és nem volt saját gyermeke. De végzett egy kis kutatást és kiderítette, hogy ő is fogadhat örökbe, amennyiben elmúlt 21 éves. Alaposan átgondolta és megbeszélte a dolgokat a családjával, végül pedig úgy döntött, belevág.

A folyamat nehéz és hosszú volt

2016 augusztusában felhívta a St. Joseph gyermekotthont, mert az örökbefogadás előtt még oktatáson kellett részt vennie. Elmondása szerint ez egy érzelmi hullámvasút volt. Néhányan könnyen vették az akadályokat, mások viszont nagyon nehezen tudták végighallgatni, min megy keresztül néhány gyermek a nevelőszülőknél. Ekkor eldöntötte, hogy annyi gyereket fog örökbe fogadni, amennyit csak tud.

Amikor az oktatás a végéhez közeledett, el kellett gondolkodnia, hogy milyen nemű, milyen életkorú és milyen rasszba tartozó gyermeket szeretne magához venni. Tudta, hogy afro-amerikai vagy kaukázusi gyereket szeretne, de a bőrszín nem volt számára kulcsfontosságú kérdés. “A szeretet az szeretet. Nem számít a szín.” – mondta. Életkor tekintetében 4-5 éves gyereket szeretett volna, és amikor engedélyezték neki, hogy akár 4 gyermeket is örökbe fogadhat, úgy érezte, eljött az ő ideje.

Miután megkapta az engedélyt, elkezdett azon dolgozni, hogy megvalósítsa az álmát

A gyermekotthonban azt mondták neki, bármelyik pillanatban megcsörrenhet a telefonja, hogy van egy gyermek, akit nevelőszülőként magához vehet. Ezt követően beküldik a róla szóló információkat és az anyagát a központba, majd kiderül, hogy minden megfelelő-e a nevelőszülőség létrejöttéhez. Mondani sem kell, milyen feszültséggel telt a várakozás, míg egyik nap kapott egy hívást, hogy van egy 5 napos árva, akinek otthonra van szüksége. Treka rögtön igent mondott. December 8-án Elijah Lee Hill hazajött vele és az első gyermeke lett.

A következő évben, 2017. május 10-én Treka újabb hívást kapott 2 testvér elhelyezéséről, és természetesen most sem habozott igent mondani. Aznap később kopogtak az ajtaján. A testvérpár egyik tagja megérkezett. Ő volt Alexis Bowman. Treka rájött, hogy a kislány testvérével, Mercedesszel valami probléma történt és nevelőotthonba került. Úgy döntött, Alexisszel együtt meglátogatják őt hétvégente, hogy a két testvér időt tölthessen együtt.

A családnak nagyobb otthonra lett szüksége, ezért Treka 3 hálószobás lakást kezdett keresni, ami kiderült, hogy nagyon jó ötlet volt, mert Alexisznek hiányzott a testvére, Mercedes pedig készen állt arra, hogy elhagyja a nevelőotthont. Treka ügyintézője nagyon boldog volt, hogy segíthet a testvéreknek újra együtt lenni. 2018. március 16-án végre Mercedes is megérkezett hozzájuk, ezzel pedig a 30 éves Trekának már 3, 1-15 év közötti gyermeke lett.

Miután sikerült nevelőszülővé válnia, ő és a gyerekek nehézségekkel szembesültek

Treka nem nézte a gyerekek bőrszínét. A gyerekekben csak azt látta, hogy családra és szeretetre van szükségük, ő pedig mindezt és még többet is képes volt biztosítani nekik. A családja pedig ugyanígy volt ezzel. “A családom nem nézte a gyerekek bőrszínét, csak azt, hogy ezeknek a gyerekeknek szükségük van valakire.” – mondta Treka. Arról is mesélt, hogy felkeltette az emberek figyelmét, sokszor kérdezték tőle, hogy bébiszitterként vigyáz-e a gyerekekre. Ilyenkor mindig büszkén válaszolta, hogy nem, ezek az ő gyerekei. Számára ugyanis nem nevelt gyerekek, hanem egyszerűen csak gyerekek, ahogyan annak lennie kell.

Nevelt gyerekekből saját gyerekek

Egy idő eltelte után Treka megkérdezte a gyerekeket, szeretnék-e, ha örökbe fogadná őket. A válasz egyértelmű igen volt! Az ügyintéző is örült, hogy segíthet ebben, hiszen úgy érezte, Treka és a gyerekek tökéletesen passzolnak egymáshoz.

Az örökbefogadási procedúra rengeteg papírmunkával és ügyintézéssel járt. Kikérdezték a gyerekeket külön-külön, hogy tényleg akarják-e ezt, és hogy meg szeretnék-e tartani a vezetéknevüket vagy lecserélnék Trekáéra. Trekában kétségek merültek fel, hogy meg tudja-e adni a gyerekeknek, amire szükségük van, de végül mindig arra jutott, hogy igen és még többet is. A családja is támogatta, de a legfontosabb az volt számára, hogy a gyerekek arca felragyogott, mikor megtudták, hogy örökbe lesznek fogadva.

2019. november 1-je volt a legboldogabb nap mindannyiuk életében. Ekkor jött létre hivatalosan az Engleman Csapat. Treka egyedülálló nőből 3 gyermekes anyává vált és végre lett saját családja.

Treka szerint otthont adni egy gyermeknek az egyik legcsodálatosabb érzés a világon

Treka azt üzeni azoknak, akik negatív véleménnyel vannak róla, a fekete nőről, aki három fehér gyermeket fogadott örökbe, hogy ő megtette azt, amit a legtöbben nem tesznek. Ezeknek a gyerekeknek csodás otthonuk van és szerető anyukájuk. A szeretetnek náluk nincs színe, mert ez a szeretet feltétlen. Egész életében bírálták, de ez nem tántorította el attól, hogy azt tegye, amit most megtett. Van célja és vannak tervei. Aki azon gondolkodik, hogy örökbe fogad, annak azt tanácsolja, vágjon bele, ha valóban teljes szívéből ezt szeretné. Hiszen ezzel segíthet egy kisfiúnak vagy egy kislánynak otthonra találni, ez pedig az egyik legjobb érzés a világon. Nem számít, hogy egyedülálló, elvált, házas, fekete vagy fehér, aki igazán szeretné, az meg tudja változtatni egy ember életét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

2 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét