Korunk társadalmában a párkapcsolaton belül a siker dinamikája sokat fejlődött, a nők számára példátlan lehetőségek kínálkoznak a boldoguláshoz a legkülönbözőbb területeken. Manapság a nők egyre gyakrabban érnek el sikereket a tanulmányaikban, karrierjükben, személyes törekvéseikben. Bár ez a haladás kétségkívül erősíti a nőket, a férfiak számára nem kis kihívást jelenthet, hiszen frusztrációt és a veszteség érzését is keltheti bennük.

Egy férfi megosztotta a történetét a közösségi médiában. Elmesélte, hogy a felesége már nem az az ember, akit ő megismert. Szerinte a siker megváltoztatta. Most úgy érzi, már nincs kivel beszélnie, a magányát pedig súlyosbítja egykor kicsit sem anyagias párjának teljes átváltozása.

15 évesen ismerte meg feleségét a középiskolában. Mivel nem sokkal korábban vesztette el édesanyját, párja lett a legerősebb támasza és az egyetlen esélye a családra. Barátságukból szerelem szövődött 17 éves korukban, amiből 7 évvel később házasság lett.

Eleinte örömmel és büszkeséggel töltötte el, hogy a felesége sikereket ér el egy nagyvállalatnál. A vezetői pozícióval jelentős fizetésemelés is járt, ami az életstílusuk drasztikus változásához vezetett. A felesége elkezdett luxus holmikat vásárolni, férjétől eltávolodott, és olyan társaságba keveredett, ami kevés időt hagyott a kapcsolatukra.

“Előfordult már, hogy a feleséged reggel egy Audi A3-assal ment dolgozni, és egy Porschéval jött haza? Egyáltalán nem vicces. Kérdőre vontam, hogy miért költ ennyi pénzt egy autóra. Az volt a passzív-agresszív válasza, hogy ez az ő pénze, és hogy joga van azt csinálni, amit akar.”

Bár a férj törekedett a kommunikációra, és kifejezte aggodalmát a változásokkal kapcsolatban, a nő prioritásai egyértelműen megváltoztak. Az utolsó csepp a pohárban az az eset volt, mikor a felesége leszidta, amiért olcsó autójával a férj az étterem előtt parkolt le, ezt pedig ő kínosnak találta, hiszen nem volt összhangban új, fényűző életmódjával.

Miközben a feleség sorra halmozza a sikereket, férje a válást fontolgatja. A nő, akit annak idején feleségül vett, mára eltűnt, és valaki felismerhetetlen lépett a helyébe. Annak ellenére, hogy a válás gondolata már megfogalmazódott benne, a férfi szeretne békülni, és valahol mélyen még él benne a remény, hogy még létezik az a nő, akit szeretett.

A poszthoz érkező kommentekben a férfiak támogatásukat fejezték ki a férj felé, voltak, akik tartásdíj igénylésére biztatták. “A jó a dologban az, hogy legalább egy rakás tartásdíjat fogsz kapni abból a pénzből, amit megkeresett. Remélem, jól megkopasztod.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét