Bár olykor úgy tűnhet, a világ darabokra hullik körülöttünk, van egy fiatal férfi, aki szeretettel és együttérzéssel veszi fel a harcot a sztereotípiákkal. Gyermeki csodálkozással tekint a világra, és családja jólétét saját maga elé helyezi. Önzetlensége és odaadása inspirálja a körülötte lévőket, reményt ad egy szebb holnapra.
Olvasd el, és meglátod, mire gondolunk!

Mindegy, mit csinál, mindig nagy mosollyal az arcán teszi.

Chris Punsalan egy fiatal férfi, aki mindent szenvedéllyel és kreativitással csinál. Akár a gitárját pengeti, akár a közösségi oldalára tölt fel pillanatokat a napjáról, az öröm és a hitelességre való törekvés minden cselekedetén átüt. Azok számára, akik ismerik, mégis van valami még figyelemreméltóbb Punsalanban. Valami, ami kitörölhetetlen részévé válik az identitásának, nemcsak a fotókon, de a való életben is.

Az elmúlt években Punsalan a szeretet és az önzetlenség útját járta. Megingathatatlan odaadással és elszakíthatatlan kötelékkel vállalta egy számára rendkívüli személy főállású gondozását. Egy olyan személyét, aki az egész világa középpontjává vált: a 96 éves nagymamájáét.

2014 óta rendszeresen posztol fotókat és videókat szeretett nagyijáról, Ioláról.

Annak ellenére, hogy abban a korban van, mikor a legtöbben gondtalan, szabad életre vágynak, Punsalan szíve mást diktál. Ahelyett, hogy a fiatalság szokásos izgalmait keresné, mint a barátság, a szerelem, a személyes ambíciók, ő inkább más utat választott, és elkötelezte magát a családjának.

Punsalan életének legelejétől nagymamája volt számára a szeretet és a támogatás forrása. Most, hogy megöregedett, szüksége van Punsalanra, a fiú pedig odaadással és kedvességgel viszonozza mindazt, amit nagymamájától kapott. A legértékesebb pillanatokat megosztja közösségi oldalán, napfényt hoz ezzel a követői életébe, és lehetőséget ad nekik arra, hogy a világ nyomasztása alól egy kicsit felszabaduljanak.

“Mindenki más dolgozott, én viszont inkább a nagymamáról akartam gondoskodni, mert ő is gondoskodott rólam kiskorom óta, és nem akartam őt egy idősotthonban látni” – magyarázta Punsalan.

Az egész a szeretetről szól.

Punsalan fáradhatatlan erőfeszítéseinek és töretlen szeretetének köszönhetően nagymamája a saját otthona kényelmében töltheti el élete végét, olyan emberekkel körülvéve, akiket a legjobban szeret.

Az öleléseken és puszikon át a megfelelő gondozásig Punsalan mindent elkövet, hogy nagymamája a legjobban érezze magát, minden igényét szeretettel és együttérzéssel igyekszik kielégíteni. Miközben megosztja mindennapjait a közösségi oldalakon, másokat is erre ösztönöz, bizonyítja, hogy a szeretet és a kedvesség a legsötétebb időkben is megvilágítja az utat.

Néhány év alatt nagyon népszerű lett.

2019-ben Punsalan videója, melyből sugárzik mély szeretete és odaadása nagymamája gondozásában, villámgyorsan bejárta az internetet. A reakciókat látva elkezdett több tartalmat megosztani, köztük azt is, ami nagymamája 90. születésnapjának megünnepléséről szólt. Egymás közti szoros kapcsolatuk filippínó örökségükben és nagymamája tanári hivatásában gyökerezik, aki két évtizedig tanított.

Punsalan szívmelengető videói számtalan internetezőt inspiráltak arra, hogy követni kezdjék őt, mint odaadó gondozót. Miközben nagymamája egészségi állapota romlani kezdett, Punsalan elhatározta, hogy megadja neki azt a szeretetet és támogatást, amire szüksége van. Nem volt könnyű a valaha erős és önálló nagymamáját törékenynek és támogatásra szorulónak látni, de Punsalan felnőtt a feladathoz, és hezitálás nélkül elvállalta, hogy főállású gondozója lesz.

A fiatal fiú megmutatta, hogy a szeretet minden nehézséget legyőz.

A kezdeti nehézségek ellenére Punsalan helytáll gondozóként, és közben meg is szerette a munkáját. Nagymamája hálás és szeretetteljes természetes pedig mindenért kárpótolja őt, hiszen soha nem mulaszt el köszönetet mondani neki a kedvességéért.

“Nem tud mozogni, ágyhoz van kötve. De mivel annyira hálás az életben a legkisebb dologért is, ez csak még értékesebbé teszi az életét” – mondta Punsalan.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét