A 21 éves fodrász, Alejandro Lopez nemrégiben valóra váltotta az álmát. Megtanult elkészíteni olyan bonyolult, tekervényes frizurákat, amelyekkel aztán nem győzte bezsebelni a lájkokat és a dicséreteket az Instagram-oldalán.
Ha meglátod, milyen elképesztően tud fonni, a te fantáziád is túlszárnyalja majd az egyszerű copfokat.

Minden egy egyszerű halszálkafonással kezdődött, és igazi szenvedély lett belőle.

Alejandro teljesen önállóan képezte magát. Középiskolás korában kezdett el videókat nézni a halszálkafonásról. Aztán kozmetikusnak kezdett tanulni, de szabadidejében már legszívesebben a fonással foglalkozott. A 19. születésnapjára azt kérte az anyukájától, vegyen neki egy parókát – a bonyolultabb fonások innen kezdődtek. Miután napi 10 órát az iskolában töltött, hazaérve a parókán gyakorolta a különböző fonásokat.

A fiatal tehetséget a legnagyobb mesterek munkái inspirálták.

Alejandro elmesélte, hogy legnagyobb példaképe, akit mindig is követni akart, Guy Tang, aki szupersztárnak számít a fodrászvilágban, munkáit pedig a YouTube-on és az Instagramon osztja meg. Alejandro imádja az élénk színeket és a fonásokat, amiket Guy készít, és tátott szájjal figyelte a videóit, hogy vajon ő is képes lenne-e ilyen alkotásokat elkészíteni.

Az első elismerésekre nem kellett sokat várni.

Alejandro különösen büszke az álomfogó mintázatú frizuráira, amelyekkel az Instagramon több mint 1 millió lájkot gyűjtött be. Egy versenyen első helyezést ért el, és 5000 dolláros pénzjutalmat is kapott a téli rózsák inspirálta frizurájáért.

Mint minden művészeti ágban, itt is vannak buktatók és nehézségek.

A legnagyobb nehézség, amivel Alejandrónak meg kellett küzdenie, hogy bebizonyítsa, alkotásai valóban egyedülállók. Ki akart tűnni a tömegből, ezért órákon át tervezte a frizurák formáját, és azt, hogy milyen különleges anyagokat fog felhasználni hozzájuk. Egy-egy frizura elkészítése akár 5-7 órát is igénybe vesz, de előfordult, hogy valamin sokáig dolgozott, végül mégis elengedte, mert nem volt elégedett az eredménnyel.

BÓNUSZ: Ő Alejandro.

A fiatal művész sosem adja fel, és mindent megtesz, hogy még tovább fejlődjön. Legnagyobb vágya, hogy körbeutazva a világot filmforgatásokon és világmárkáknak dolgozhasson, illetve a kifutókra készíthessen frizurákat. Biztos benne, hogy számára a határ a csillagos ég, nyitott az új kihívásokra, amelyek várnak rá.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here