Egy házasságot működtetni nem kis dolog, szülővé válni pedig megduplázza a ránk nehezedő nyomást. A szülők visszatekintve gyakran gondolják, hogy bárcsak másként csinálták volna a dolgokat. Ted Gonder három gyermek büszke apukája. Úgy döntött, tanácsokat ad újdonsült apukáknak, és szívmelengető levelet írt a gyermektelen, 24 éves önmagának. Ez a levél egy figyelmeztető minden férjnek, hogy meg kell próbálniuk mindent beletenni abba, hogy jó társak legyenek, és emlékeztessék magukat arra, hogy a feleségüknek mekkora szükségük van a támogatásukra. Ted posztja villámgyorsan terjedt a közösségi oldalakon, eddig 71 ezer lájkot kapott és közel 60 ezren osztották meg. Ted írása után remélhetőleg minden apuka tudni fogja, hogyan segítse át feleségét ezen a gyönyörű, de kicsit sem könnyű időszakon.

Ismerd meg Tedet és családját

“29 éves vagyok és 3 gyermekünk van feleségemmel, Franziskával, aki úgy szülte meg és úgy neveli őket, mint egy vérbeli profi. Most leírom azt, amit a 24 éves önmagamnak mondanék arról, hogyan támogassa a társát a szülővé válás időszakában.”

1. Segítsd a regenerálódásban

“A feleséged 9 hónapig hordta a hasában a babát. Tehát, amikor csak lehetőséged adódik rá, te hordozd a hasadon a babát 9 hónapon át. Ezzel nemcsak a regenerálódását segíted elő, de szorosabb kötődés alakul majd ki közted és a baba közt, mint azt képzelted volna.”

2. Pelenkacsere

“A feleséged szoptat és – miközben gyönyörű és beteljesítő érzés is – ez kimerítő. Ezért te cserélj le minden pelenkát, amit csak tudsz, a legelsőtől kezdve! Gyorsan hozzászoksz, és megelőzheted vele az egyensúly felborulását és a neheztelés megjelenését a kapcsolatotokban. Miközben a feleséged barátnői arról panaszkodnak, hogy a férjük egyáltalán nem segít nekik, ő büszkén fog áradozni rólad.”

3. Apró gesztusokkal mutasd ki, hogy mennyire értékeled

“Készítsd el a kávéját minden reggel úgy, ahogy szereti, még ha a legtöbbször hagyja is kihűlni és elfelejti meginni, mert visszafekszik aludni, míg te dolgozol vagy (később) a gyerekeket viszed az iskolába. Egész éjjel fent volt, hogy szoptassa a babát, ezért segíts neki úgy elkezdeni a napot, hogy legyen ereje összeszednie magát.”

4. Emlékeztesd rá, hogy ő szó szerint egy szuperhős

“Mondd el neki, hogy gyönyörű, és segíts, hogy önmagát is így lássa azokban a pillanatokban, amikor a legkevésbé magabiztos és leginkább reményvesztett a testével kapcsolatban. Emlékeztesd rá, hogy régen hányszor ért el olyan célt, amit kitűzött maga elé. Emlékeztesd, hogy ő egy szuperhős. Szó szerint elmozdította az összes szervét, felszedett 20 kilót azért, hogy életet adhasson egy gyereknek, aki ajándék lesz életed végéig. Segíts neki másként nézni a testére és a pozitív célokra fókuszálni szép lassan.”

5. Mindig légy ott neki

“Bírd az iramot! A hormonok dühöngenek a szülés előtt és után is. Nem mindennap tűnik önmagának, és néha olyan dolgokat fog mondani, amiket egyébként nem mondana, ha nem érezné magát úgy, mintha másnapos, koffeintől bepörgött és szteroidokkal tuningolt lenne. Ne feledd, neked az a feladatod, hogy segítsd ezen túljutni, ezért kösd fel a gatyádat, és ha éles a nyelve, akkor is tartsd szem előtt a kívánságait. A normális énje hamarosan vissza fog térni, és hálás lesz azért, hogy egyben tartottad a dolgokat akkor, amikor ő erre képtelen volt, nem pedig csalódott és kiábrándult lesz, hogy még te akadtál ki miatta.”

Franziska válaszolt férje posztjára, és ő is megosztott néhány párkapcsolati tanácsot

Franziska azt írta, hogy a viták nem ártanak a kapcsolatnak addig, amíg tanulsz és építkezel belőlük. Természetesen előfordul, hogy a dolgok kicsúsznak az ember kezéből, de a legjobb, amit tehettek, hogy mindketten tanultok belőle és legközelebb jobban csináljátok.

A másik jó ötlet átbeszélni a fontos dolgokat még az együttélés előtt. Ebbe beletartozik az otthoni feladatok felosztása és az is, hogyan látjátok a jövőt.

Megosztotta boldog házasságuk titkát is

Franziska egy megható üzenetet is közzétett arról, hogyan tudnak ők ilyen erős pár lenni. Hiszi, hogy a pároknak feltétel nélkül és folyamatosan be kell fektetniük egymásba. Egymás iránti szeretetüknek aktívnak kell maradnia. Szerinte a szeretet mindig ige és sosem tárgy.

Az internetezők is megosztották saját véleményüket és tapasztalatukat

Mások köszönetet mondtak Tednek az írásáért

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét