Trendafilka Kirova mesés hajfonatokat készít, pedig néhány évvel ezelőtt a munkája még igencsak távol állt a hajszobrászattól. Közgazdász diplomával és könyvvizsgálói tapasztalattal aligha hitte, hogy hamarosan teljesen megváltozik az élete. Ma már elismert művész, akinek bonyolult hajfonataitól eláll az emberek lélegzete, csodálóinak száma pedig egyre nő.

Az egész hobbiként indult az első terhessége alatt.

Akkor kezdte el fonni a saját haját, mikor az első gyermekével volt várandós. Rengeteg videót megnézett, és inspirációkat gyűjtött neves fodrászoktól, majd elkészítette első saját, egyszerű fonatát. A fonást nagyon megnyugtatónak találta, lassan pedig egyre jobban belemerült, és elkezdett bonyolultabb technikákkal is kísérletezni.

Közgazdász diplomája van. Néhány évvel ezelőtt könyvvizsgálóként és könyvelőként dolgozott, de úgy érezte, változásra van szüksége, ezért hivatást váltott. Szabadúszó fodrászként kezdett dolgozni, és egy interjúban bevallotta, nem is hozhatott volna jobb döntést.

A legmeglepőbb dolgokból nyer ihletet.

Természetesen az Instagram, a Pinterest és a YouTube is kitűnő források számára, de elmesélte, hogy néha a legváratlanabb dolgok ihletik meg, például egy tetoválás vagy egy szőnyeg mintázata. Az új fonások elnevezésével akadnak gondjai, ezért ebben rendszeresen kéri követői segítségét.

Mikor arról kérdezték, hogy melyik a kedvence, Trendafilka elmondta, hogy most a legutóbbi áthúzásos halszálka fonás áll legközelebb a szívéhez, amiben a két legkedvesebb fonását, az áthúzást és a halszálkát ötvözi.

Rengeteg támogatást kap a szeretteitől.

A művész a saját stúdiójában dolgozik, és modelleknek készít frizurákat, akiket ő maga alkalmaz. Mindent imád a munkájában, minden percét élvezi. Azt mondja, ha szereted, amit csinálsz, akkor nem okozhat nehézséget. De ahogyan a legtöbben, ő is úgy érzi, hogy jobban megy a munka, ha támogatást kap a szeretteitől.

Hivatást váltani 2 kisgyerek mellett nagyon stresszes és ijesztő tud lenni, de a művész nagyon hálás férjének, aki ezen az úton mindvégig mellette állt. Támogatta és segített, ez tette lehetővé, hogy a művész még kreatívabbá váljon.

Az emberek csodálják a munkáját, ahogyan a kollégái is.

Instagram oldalát több mint 200 ezren követik. A művész nap mint nap próbálja közönségét lenyűgözni új fonásokkal. Tehetsége nem maradt észrevétlen, sok fodrászattal kapcsolatos cikkben írnak róla. Arra pedig különösen büszke, hogy 2019-ben egy rangos díjat is elnyert.

Van egy YouTube csatornája, ahol oktatóvideókat tesz közzé az Instagramon bemutatott frizuráiról. Már több mint 250.000 ember iratkozott fel, hogy megtanulhassa, hogyan tudja elkészíteni a különböző fonásokat otthon. A művész szereti megosztani a tudását, szereti, ha az emberek örömüket lelik abban, amit alkot, és ha segíthet nekik. Egy interjúban azt mondta, az emberek bármit képesek megtanulni, amit csak akarnak, ha szívüket-lelküket beleteszik, akárcsak ő, mikor elkezdte megtanulni a fonást.

Inspiráló üzeneteket kap a követőitől.

Mikor azt kérdezték tőle, neki mi az elképzelése a szépségről, egy pillanatig sem habozott a válasszal. Azt felelte, nem gondolja, hogy egy ember szépségének a kulcsa a sminktáskájában rejlik. Véleménye szerint nem a rúzstól, a szemfestéktől vagy a pirosítótól lesz valaki szép. Követőinek azt üzeni, maradjanak olyanok, amilyenek: erősek, jószívűek, egyediek, mindig higgyenek önmagukban és abban, hogy bármire képesek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here