Las Vegas szívében egy középiskola a remény és az együttérzés jelképévé vált az ünnepi időszakban. Az elmúlt évtizedben ennek az intézménynek az elhivatott munkatársai missziót folytattak, hogy teljesítsék a diákok kívánságait, akik közül sokan nevelőotthonokban vagy nagyon szerény anyagi körülmények között élnek.

Cheri Guy, aki a Las Vegas-i Desert Pines középiskola angol tanára, rávilágított arra, hogy a diákjai milyen nehézségekkel küzdenek, például nevelőotthonban vagy szegénységben élnek. Felismerve azt a stresszt, melynek ezek a diákok az iskola falain kívül ki vannak téve, az iskola minden évben megszervezi a “Wishmas” elnevezésű programot, melynek keretében a diákok elmondják, hogy milyen karácsonyi ajándékra vágynak és hogy miért. Az iskola dolgozói és a közösség együttműködve valósítja meg ezeket a kívánságokat. Idén a program még nagyobb figyelmet kapott, köszönhetően Guynak.

Érzelmekkel teli TikTok-videójában, amit novemberben osztott meg, Guy könnyek közt olvassa fel a közel 3000 diák kívánságát. Ezek a kívánságok magukban foglalják a legegyszerűbb dolgokat, mint például egy zacskó chips és a meleget adó papucsot is. Rengeteg válasz érkezett a videóra, Guy pedig arra buzdította az érdeklődőket, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, ha segítenének valóra váltani a kívánságokat.

A csomagok csak úgy özönlöttek, ettől Guy újra könnyekre fakadt.

Guy elmondta, hogy több mint 3000 kívánság teljesült, ami elképesztő, tekintve, hogy idén 950 diák vett részt a programban. Minden ajándékot kiosztottak december 15. előtt.

A kívánságok között voltak praktikus dolgot, például az idősebbek évkönyvet kértek, vagy kalapot és köpenyt az érettségihez. Egy diák, aki asztrofizikus szeretne lenni, egy ezzel a témával kapcsolatos könyvet kért.

A kívánságokat felolvasva Guy olyan megrendítő kéréseket is említett, mint például: “Szeretnék anyukámnak ajándékot adni. Szeret a Walmartban vásárolni.”, “Szeretnék egy fülhallgatót, ez fontos nekem, mert az öcsém ezt kérte tőlem, és nincs rá pénzem.” “Szeretnék egy ajándékutalványt a Wingstopba, hogy mindennap ingyen ehessek.”

Guy a középiskolán belül a Jaguar Academy program keretén belül tanít, melyben olyan diákok vesznek részt, akiknél fennáll az esély, hogy nem felelnek meg a társadalmi vagy oktatási elvárásoknak. Akadnak köztük, akik kisebb szabálysértések miatt próbaidőn vannak.

Guy szerint a Wishmas egyik legfőbb szerepe, hogy érezteti a diákokkal, hogy szeretve vannak, hogy nemcsak az iskolai személyzet törődik velük, de idegenek is az egész országból, akik hisznek bennük.

Guy osztályában van egy tábla azzal a felirattal, hogy “Egyetlen ember képes megváltoztatni az egész világot.” Elgondolkodott azon, hogy ezt megváltoztatná, hiszen nem a világ megváltoztatásáról van szó, hanem leginkább arról, ami egyetlen ember számára hoz változást. Úgy véli, ha mindenki magáévá tenné ezt a látásmódot, az az egész társadalomra pozitív hatással lenne.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét