Egy olyan világban, ahol a testművészet az önkifejezés egyik formája, most megjelent egy ellentmondásos trend. Egy tetoválóművész már 6 éves gyerekeket is tetovál. Ez pedig heves vitákat váltott ki, ám hogy milyen hatással van a gyerekek életére, az mindenkit meggyőz.

Így kezdett el gyerekeket tetoválni.

Benjamin Lloyd tetoválóművész neve gyorsan bejárta az egész netet, miután arról posztolt, hogy egy gyereket tetovál. Több mint 400.000 lájkot kapott, és azóta a fotói, melyeken airbrush technikával tetoválja a gyerekeket, több százezer lájkot és megosztást értek el Facebookon.

Az új-zélandi Aucklandben ellátogatott egy gyermekkórházba, valamint az IHC szervezethez, ami az értelmi fogyatékossággal élőknek nyújt támogatást. Online gyűjt adományokat, hogy folytathassa küldetését és mosolyt varázsoljon a rászorulók arcára.

Mosoly a művészeten és a szenvedélyen keresztül.

Először sokan megharagudtak rá, mivel azt hitték, a tetoválások maradandóak. De posztjában a művész elmondta: “Ez airbrush, nem maradandó.” Minden gyermek, akit kitetovált, boldog és magabiztos volt.

Benjamin elmondta, miért teszi ezt: “A gyerekeket lenyűgözi. Amint megkapják a tetoválást, megnő az önbizalmuk.”

Az általa használt tinta biztonságos és organikus.

Organikus, nem mérgező tintát használ, ami biztonságos a gyerekeknek. Tű sem kell hozzá, csak airbrush pisztoly. A tetoválások annyira élethűen néznek ki, hogy az emberek azt hitték, igaziak és maradandóak. Benjamin ezt nem azért csinálja, mert fel akarja hívni magára a figyelmet, hanem mert mosolyt szeretne csalni azoknak a gyerekeknek az arcára, akiknek igazán szükségük van rá.

Magabiztosság és öröm a tetoválás művészetén keresztül.

Művészetén keresztül Benjamin megosztja tehetségét a gyerekekkel. Az egész csupán 9 percet vesz igénybe, és máris kész az élethű, különböző stencilekkel készült tetoválás. Mivel a tinta organikus, zuhanyzás közben lemosható. “Az egyetlen rossz dolog, hogy utána nem akarnak zuhanyozni” – mondta.

A tetoválás nem csupán a művészet egyik formája, hanem az önkifejezésé is. Lehetőséget kínál az érzelmek és gondolatok kifejezésére, hogy megosszuk a legbensőbb érzelmeinket az egész világgal.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét