Függetlenül attól, hogy mennyire szeretik az örökbefogadó családjukat, sok adoptált gyermekben él a vágy, hogy találkozzon vér szerinti szüleivel. Rachel Ruiz az utahi szabadúszó fotós 10 éven át kereste biológiai anyját, és rengeteg nehézséggel került szembe, mire végre találkozhatott vele. Egy megható videóban megörökítette a vissza nem térő pillanatot, ezzel milliók szemébe csalt könnyet.

Ruiz szülőanyja, Angie Howard 17 éves volt, mikor életet adott neki. Ruiz örökbefogadó szülei sosem titkolták előtte az adoptálás tényét, a 18. születésnapján pedig egy levelet adtak át neki, amit Howard írt aznap, mikor Rachel született. A levélben leírta, hogy egy napon szeretne újra találkozni vele.

Rachelt még csecsemőként fogadták örökbe.

A “titkos örökbefogadás” szabályai szerint az adoptáló és a biológiai szülők is megőrzik névtelenségüket, ezért Rachel úgy nőtt fel, hogy csak alapvető információi voltak szülőanyjáról. Elhatározta, hogy megkeresi, hogy elmondhassa neki, boldog élete van: “Szeretném, ha tudná, hogy jó döntést hozott.”

A nehézségek ellenére Rachel sosem adta fel.

Rachel az örökbeadó ügynökséghez fordult segítségért, de mivel nem kapott több információt, saját kezébe vette a kutatást. 2014-ben DNS-tesztet csináltatott egy online genealógiai vállalattal, és megtudta anyai nagyapja vezetéknevét. Onnantól kezdve addig keresgélt interneten, míg megtalálta szülőanyját a Facebookon. Üzeneteket váltottak, és megtervezték a találkozást: “Annyira szürreális volt” – mondta Rachel.

“Olyan volt, mintha tükörbe néznék.”

“34 év után végre találkoztam a szülőanyámmal! Titkos örökbefogadásom volt, több mint 10 éven át próbáltam megtalálni, de kudarc követett kudarcot.” Rachel feliratozta a megható videót, ami több millió néző szívét hatotta meg. Mikor végre lehetőségük volt megölelni egymást, előtörtek az érzelmek: “Ugyanazok az arcvonásaink, ugyanolyan mély a hangunk, mindketten művészlelkek és szabad szelleműek vagyunk. Olyan volt, mintha tükörbe néznék” – mondta Rachel.

@rachelhruiz I finally reunited with my birth mom after 34 years! My adoption was closed and I’ve been trying to find her for over 10 years with failed attempt after failed attempt. Thank you @ancestry for being a huge reason why this was able to happen. #adoption #birthmomreunion #adoptionreunion #birthmom #adoptionsucess #closedadoption #ancestrydna #love ♬ Unstoppable (I put my armor on, show you how strong I am) – Sia

Mozaikcsaládja egyre bővül.

Angie találkozott a család többi tagjával is, köztük Ruiz örökbefogadó szüleivel: “Anyukám köszönetet mondott Angie-nek, mivel a szüleimnek nem lehetett biológiai gyerekük” – mondta Ruiz, és hozzátette, szülőanyja nagyon hálás volt, hogy meggyőződhetett róla, hogy gyermeke szerető otthonban nőtt fel. Még ugyanazon a napon Rachel találkozott biológiai nagyanyjával is, aki 3 nappal később elhunyt. Ruiz és férje egy örökbe fogadott kisfiú szülei, és béranya segítségével születendő kislányukat várják.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét