Az igaz szerelemben nem számít a méret, a magasság, sem az életkor. Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyjuk a másokkal való kapcsolatok fontosságát, ehelyett a megjelenésre és a címkékre koncentrálunk. Az olyan párok azonban, mint amilyen Alicia és Scott emlékeztetőül szolgálnak, hogy a boldogság belülről fakad, és arra tanítanak, hogy ne ítéljünk meg másokat a külsejük alapján.

Alicia McCarvell nagy népszerűségre tett szert a közösségi médiában humoros és testpozitivitást hirdető tartalmai révén. Bár több millió rajongója van, akik folyamatosan követik, bőven kap kritikákat és bántó kommenteket is a párkapcsolata és a férje miatt.

Alicia azután döntött úgy, hogy megszólal, miután egy videója túl nagy érdeklődést keltett, szerinte rossz okból kifolyólag. Alicia egy olyan videót tett fel, melyben ő és férje először törölközőben, majd teljesen felöltözve láthatók. Ezt a videót aztán gonosz és kegyetlen kommentek követték. A párt egyáltalán nem ismerő emberek elképzelhetetlennek tartották, hogy egy olyan fizikumú férfi, mint Scott, valóban szerelmes lehet a molett Aliciába.

A kanadai nő megosztott néhány véleményt, mellyel napi szinten szembesül: “Valószínűleg még nem volt ilyen kövér, mikor megismerkedtek.” vagy “Biztosan gazdag.”, “A férfi biztosan meleg.” vagy “Fétisei a kövér nők.” Véleményük szerint aki fizikailag fitt, mint Scott, ezer év alatt sem lenne képes beleszeretni egy kövér nőbe.

Nem sokan tudják, hogy Alicia és Scott szerelme 16 éve tart. Az iskolában szerettek egymásba, sok mindenen mentek át együtt, mindvégig támogatták egymást, és örülnek annak, hogy életük korai szakaszában megtalálták az igaz szerelmet.

Alicia elmesélte, hogy mikor elvesztette az állását és válaszút elé került, a férje volt a legfőbb támasza, ő biztatta, hogy kövesse az álmait és valósítsa meg önmagát. Innen eredt a mindennapi életükről szóló, vicces videók készítésének ötlete. Meg akarták mutatni a folyamatos nevetést és örömet, melyben élnek. Scott pedig azt is szerette volna, ha az egész világ látja Alicia elbűvölő személyiségét, és sokan ugyanúgy megszeretik, ahogyan ő szereti Aliciát.

Tartalomkészítővé válni nagyon jó döntés volt, hiszen Alicia több millió követőt szerzett. A másokkal való interakció révén fontos dolgokat is tanult az önbecsülésről. Ma már sztár a közösségi médiában, de egykor önbizalomhiánnyal küzdött. Elárulta, sokáig úgy gondolkodott, ahogyan mások, és azt hitte, nem érdemli meg Scott szerelmét. “Azt gondoltam, ha nem tetszem magamnak, hogyan tetszenék neki?”

Alicia bevallotta, hogy önbizalomhiánya komoly problémákat okozott a házasságában. Az önelfogadás útján azonban arra a felismerésre jutott, hogy az, ahogyan ő látja magát, egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Scott látja őt. Az egyik fő tanácsa, hogy semmit ne feltételezzünk a párunkról, és ne feledkezzünk meg arról, hogy ők másként látnak minket, mint mi saját magunkat.

Alicia ráébredt, hogy férje iránta való szerelme sosem lankadt, ami változott, az az ő saját nézőpontja. Ez tette lehetővé, hogy férje végre úgy szerethesse őt, ahogyan mindig is akarta.

Ez a felismerés késztette arra, hogy reagáljon a negatív kommentekre és kritikákra, amiket online kapott. Felvilágosította az embereket a hamis szépségideálok káros mivoltáról és az egyedi értékek felismerésének fontosságáról. “Az emberek ránk néznek, és azonnal többre értékelik Scottot, mint engem” – osztotta meg az influenszer.

Elmondta azt is, hogy férje rengeteg üzenetet kapott karcsú, a szó hagyományos értelmében vonzó nőktől, akik azt tanácsolták neki, inkább őket válassza. “Hogy a kapcsolatunk nagy része alatt azt mondogattam magamnak, a testem miatt nem vagyok méltó a szerelmére, az ugyanaz, mint mikor vékony nők azt mondják, hogy a testük miatt méltók rá.”

Aliciát gyakran kérdezik arról is, nem féltékeny-e Scottra. Az influenszer azonban hangsúlyozta, biztonságban érzi magát a kapcsolatukban, mert tudja, férje nagyra tartja őt a humorérzéke, a elhivatottsága és a nagy szíve miatt. Olyan tulajdonságok miatt, melyeknek semmi köze a kinézetéhez vagy a súlyához.

Alicia arra biztatja az embereket, hogy a belső értékekre és tulajdonságokra figyeljenek, ezek azok, melyek igazán meghatároznak egy embert, nem pedig a fizikai adottságok. Felhívja a figyelmet arra, hogy a társadalom túl nagy jelentőséget tulajdonít a szépségideáloknak, melyek már régóta belénk ivódtak. Ragaszkodik ahhoz, hogy ezen változtatni kell, és mindenkinek közös felelőssége, hogy leszámoljunk az előítéletekkel.

Érezted már úgy, hogy elítélnek a megjelenésed miatt? Hogyan birkóztál meg ezzel az érzéssel?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here