A sors döbbenetes fordulata során egy anyuka egypetéjű hármasiker lányoknak adott életet, és ekkor még nem is sejtette, hogy egy napon szeretett lányai mellette fognak dolgozni. A három lány ugyanis ugyanazt a szakmát választotta, mint anyukájuk. Történetük szép példája a genetika, a szenvedély és a családi kötelékek erejének.

A szuperanya, aki mindent megtett.

Dr. Janet Gersten, miután kitüntetéssel lediplomázott, megnyitotta magánpraxisát 1983-ban, mint az egyik legelső szülész-nőgyógyász nő Miamiban. Néhány évvel később létrehozta saját klinikai kutatóintézetét.

Hogy hármasikrekkel lett várandós, meglepetésként érte, hiszen ilyen még nem fordult elő a családjában, de Janet profi módon kezelte a helyzetet. 35 hetesen császármetszést kellett végezni rajta, hogy elkerüljék a további komplikációkat.

Váratlan sorsfordulat.

A lányok, Vicky, Sarah és Joanna 8 évesek voltak, mikor látták, ahogyan anyukájuk világra segít egy babát. Miközben Sarah-t lenyűgözte, hogy édesanyja milyen magabiztosan kezeli a helyzetet, Vicky a fal felé fordult, Joanna pedig halálra rémült.

“Három dolog mindig eszembe jut – emlékszik vissza Joanna. – Egyrészt nem számítottam arra, hogy a baba feje ilyen nagy lesz. A másik, hogy ez volt az első alkalom, mikor úgy éreztem, el fogok ájulni. A harmadik pedig, hogy határozottan nem akartam szülész-nőgyógyász lenni.”

De ahogy felcseperedtek, a szakma iránti érdeklődésük is egyre nőtt. Gersten elárulta, hogy soha nem erőltette egyik lányánál sem, hogy kövesse az ő nyomdokait, saját akaratukból döntöttek így. 2017-ben a lányok elvégezték az orvosi egyetemet, és csatlakoztak édesanyjuk praxisához.

Családi örökség.

Érdekes módon a hármasikrek édesapja szintén orvos volt. Dr. Robert Bedell szülész-nőgyógyászként praktizált Dél-Floridában több évtizeden át egészen a nyugdíjig. Ezután palliatív orvoslással foglalkozott 2013-ban bekövetkezett haláláig.

A most 70 éves Gersten büszke a lányaira, és hálás, hogy együtt dolgozhat velük. “Az egyik legszerencsésebb anya vagyok” – mondta.

Lányai is hasonlóan vélekednek: “Imádom, hogy nem kell forgatnom a szememet, mikor azt mondom, dolgozni megyek. Szeretem, hogy mindannyian ugyanabban a csapatban vagyunk, és megbízom bennük” – mondja Joanna.

Vicky, Sarah és Joanna számára édesanyjuk igazi hős. “Anyukánk, Dr. Janet Gersten több mint 35 éve praktizál. Ő egy példakép, egy úttörő és az örök inspirációnk. Végtelenül hálásak vagyunk, hogy ő a mi vezetőnk!” – osztották meg egy édesanyjuknak szóló posztban Instagramon.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét