A DJ-ként ismert Lisa Archbold Salt Lake Cityből San Franciscóba repült. Közvetlenül a felszállás előtt azonban a reptéri személyzet félrehívta őt az öltözéke miatt, melyet “sértőnek” találtak. Egyesek támogatták a nőt, mások viszont igazat adtak a légitársaságnak, hogy nem engedték felszállni a gépre.

A probléma oka az volt, hogy nem viselt melltartót.

Lisa Archbold Salt Lake Cityben vett részt a Sundance Filmfesztiválon, és visszautazni készült San Franciscóba január 22-én. Amint az összes utas felszállt a gépre, a személyzet egyik tagja félrehívta őt egy privát beszélgetésre. Lisa fehér pólót és nadrágot viselt, de melltartó nem volt rajta.

Elmondták neki, hogy csak akkor maradhat a gépen, ha felveszi a kabátját, amit Lisa a szokatlanul meleg idő miatt vett le. Zavarba jött ettől a kéréstől, főleg, hogy csupán 1,5 órás repülésről volt szó. Szerinte ez az egész “nem volt logikus, de nagyon megalázó volt”.

A hosszúra nyúlt előadás után végül megengedték, hogy Lisa a gépen maradjon, miután felvette a kabátját. Érkezéskor azonban panaszt tett a bánásmód miatt, mert szerinte diszkriminálták. A légiutas-kísérő válasza az volt, hogy a Delta Airlines szabályzata szerint a nőknek el kell takarniuk magukat. Ez megdöbbentette Lisát. Hivatalos panaszt nyújtott be a légitársaság felé, és most várja a választ.

Heves vita bontakozott ki az incidens kapcsán.

Vegyes reakciók érkeztek azzal kapcsolatban, hogy a légitársaságnak igaza volt-e vagy sem. Egyesek szerint Lisa öltözéke valóban nem volt megfelelő. Valaki azt írta: “Én a légitársaság pártján állok, csak öltözz fel megfelelően, és a probléma máris meg van oldva.” Egy másik kommentelő viszont szarkasztikusan arra világított rá, hogy nem illegális melltartó nélkül járkálni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét