“Azt mondták nekem, a lányom szégyellni fog, mikor idősebb lesz.” Az anya, aki viseli a Nagy-Britannia legtetováltabb nője címet is, nyíltan beszélt utazásáról, és elmondta, miért hisz abban, hogy a tetoválásai nem befolyásolják azt, hogy mennyire jó szülő.

Ő Becky Holt.

Becky, az anyuka, aki büszkén viseli számtalan tetoválását, kritikákat és bírálatokat kapott a szülői képességeivel kapcsolatban a kinézete miatt. Rossz anyának nevezték, és azt mondták, a lánya kínosan fogja magát érezni miatta, mikor nagyobb lesz. Becky azonban határozottan hisz abban, hogy a tetoválásai nem határozzák meg azt, hogy milyen szülő.

“Nem értem, hogy a tetoválásoktól miért lennék kevésbé jó szülő, mint az, akinek nincs egy sem” – mondta Becky. Egy videóban féltő gonddal öltözteti kislányát és a szülői stílusáról beszél. Szereti az egyszerűbb, hétköznapibb dolgokat, nem szereti extravagáns holmikba öltöztetni lányát.

Az anyaság jelentős változásokat hozott az életébe.

Az anyává válás mélyreható változásokat hozott az életébe, a késő esti összejöveteleket felváltotta a késő esti etetés és a pelenkacsere. A hétvégék is fordulatot vettek, most a más gyerekekkel való játékról és a más anyukákkal való találkozásokról szólnak.

Becky, aki 15 évesen kezdte tetováltatni magát, szenvedélyesen beszél erről az utazásáról. Bevallja, hogy azt már nem tudja követni, pontosan hány tetoválása van, de megemlít egy még befejezetlen darabot. A negativitás ellenére, mellyel az interneten és a nyilvánosság előtt találkozik, továbbra is szilárdan hisz abban, hogy a tetoválásai nem befolyásolják az anyai minőségét.

Nem rejtegeti a tetoválásait, mikor a kislányával van.

Nem hajlandó elfedni a tetoválásait a lánya előtt, kihangsúlyozza, hogy anyaként tisztelettudóan öltözködik, de a saját stílusában. Ha lányát az anyja tetoválásai miatt ítélik el, Becky azt mondaná neki, ne foglalkozzon vele, és emlékeztetné lányát arra, hogy az emberek helyzettől függetlenül ítélkeznek.

A kritikák és a társadalmi nyomás ellenére Becky még egyáltalán nem számolt le a tetoválásokkal. Az egyik vágya, hogy a nyelvét kettévágassa, ezt már évek óta tervezi. Ami azonban a legfeltűnőbb Beckyben, az az anyaság iránti elkötelezettsége. Kivételes anyuka, figyelmes és gondoskodó, büszkén neveli lányát az állandó ítélkezések közepette is.

Hiszi, hogy a tetoválásoktól nem lesz rosszabb szülő, mint az, akinek egy sincs.

Válaszul azoknak, akik megkérdőjelezik anyai képességeit a kinézete miatt, Becky azt üzeni: “Törődjetek magatokkal, mert én jól vagyok. Rory fantasztikus, mindketten nagyon-nagyon jól vagyunk. Nem hiszem, hogy a szülői képességeimmel volna bármilyen probléma.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét