A 33 éves Los Angeles-i Mohammed Nitoto 2 gyermek apukája, az 5 éves Zendayáé és a 3 éves Zurié. Mivel szeretné a lehető legjobban felnevelni lányait, éppen úgy kiveszi részét a szülői feladatokból, mint a lányok anyukája. Apaságának kalandjait pedig a közösségi médiában is megosztja. A fiatal apukának már rengeteg követője van, akik nagyon inspirálónak találják gyermekeivel való kapcsolatát.

Egy apa, a lányai és a köztük lévő, elszakíthatatlan kötelék.

Ahogyan Mohammed törődik a lányaival, és ahogyan elhalmozza őket szeretettel, az a legkeményebb szívet is ellágyítja. Fiatal férfiként két lány apukájának lenni nem egyszerű dolog, hiszen a férfiaknak nincs tapasztalatuk arról, hogy milyen érzés lánynak lenni. Nem csoda, hogy egy lánygyermek fejlődése és cseperedése sokszor összezavarja az apukákat.

Mohammed azonban nem riadt vissza ettől a kihívástól. Elhatározta, hogy lányai életének minden részletében jelen lesz, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatot alakíthassa ki velük. Ott van a balett órákon, és ott van az esti lefektetésnél is, mindezt pedig megosztja a közösségi oldalán, hogy vele tarthassunk a gyereknevelés csodás útján.

Megosztja a világgal az apaságban átélt kalandjait.

Közösségi oldala az “Apa Krónikái” nevet viseli. Nem csak őt követik több ezren, de ő is próbál tanulni más apukáktól. Ezen az oldalon osztja meg tippjeit és tapasztalatait a jelenlegi és a leendő lányos apukákkal. Szívmelengető fotóival általában fontos témákat feszeget, mint például a szülők veszekedése a gyerekek előtt vagy a nemi szerepek.

Támogató partner, akire mindig lehet számítani.

Mohammed olyan témákat sem fél szóba hozni, melyek tipikusan női beszédtémának számítanak, mint például a szoptatás. Tippeket ad apukáknak az éjszakai etetésről és arról, hogy ebben az időszakban hogyan támogathatják leginkább a párjukat.

A női mosdót használja.

Nemrégiben arról írt, hogy mikor elmennek valahova, a női mosdót használja a lányokkal. Ez a téma igencsak felkeltette a követők és a média érdeklődését is. Elmagyarázta, hogy azért döntött így, mert a férfi mosdók többsége koszos és nem való kislányoknak.

Elmondta azt is, hogy előtte mindig kopog és szól, hogy be szeretne menni, nehogy megzavarja a bent lévő nőket: “Elnézést, egy apuka vagyok, és itt vannak velem a lányaim. Nem bánja, ha bemegyek velük?” “Senkire sem szeretnék rárontani. Tudom, hogy sok nőt ért trauma, és nem szeretném megijeszteni őket. Próbálok a lehető leginkább tiszteletteljes lenni.”

A 188 cm magas apuka arról is beszélt, hogy mikor a lányaival volt és a nyilvános mosdót kellett használnia, ülve pisilt. Amikor a lányai 2 és 3 évesek voltak, nem hagyhatta őket a mosdó előtt, hogy ott várjanak rá, míg végez, ezért bevitte őket magával, és azt mondta nekik, hogy addig nézzék a plafont, majd leült a WC-re.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here