A randizás bonyolult dolog. Nem sokan tudják, mit hogyan csináljanak, de vannak olyan nők is, akik rájöttek, hogy pontosan mire vágynak. Legyen érett, mély érzelmi világgal rendelkező és bölcs – ezek azok a toplistás kritériumok, amiket a nők elsősorban keresnek a férfiakban. És éppen ezek azok a tényezők, amelyek miatt egyre több nő kezd párkapcsolatot idősebb férfival.
Egy nagyon érdekes tanulmány eredményét ismerheted meg, amiből kiderül, hogy a nők többsége szerint az ideális férfi 6 évvel idősebb.

Ez az oka, hogy sok nő a nála idősebb férfiakat kedveli.

Mindenki ismer olyan nőt, aki idősebb férfiakkal randizik. De pontosan mi lehet ennek az oka? Egyesek az ilyen kapcsolatokat megbélyegzik, mondván, csak a pénzre hajtanak ezek a nők. De már tudományos bizonyíték is van arra, hogy ez nem egészen így működik.

Hogy melyek a valódi okai annak, hogy egy nő a nála idősebb férfiakat részesíti előnyben, arra többféle magyarázat és vélemény is létezik:

  • “Egyszerűen érettebbek. Nagyobb az esély, hogy tisztelettel bánnak, beszélnek veled, hogy figyelnek rád, és jóval több élettapasztalatuk van.” © Joaziez / Reddit
  • “Nagyobb a tudásuk, a tapasztalatuk, és jobban tisztában vannak azzal, hogy mit akarnak az életben. Többnyire elkötelezett kapcsolatra vágynak.” © KitKatCarKat / Reddit
  • “Jó dolog olyasvalakivel randizni, aki már megtalálta a helyét az életben és pontosabban tudja, hogy mit akar a jövőtől. Általában ezek a férfiak önállóbbak, függetlenebbek is.” © Codydarkstalker / Reddit

Az ideális korkülönbség 6 év a férfi javára.

A romantikus filmekben gyakran látunk nagyobb korkülönbségeket, de valójában az ideális korkülönbség nem annyira nagy. Egy tanulmány szerint pontosan 6 év, mégpedig a férfi javára.

A tanulmány során 100.000 első randit elemeztek idősebb férfiak és fiatalabb nők között. Az eredmények azt mutatták, hogy a nők leginkább a náluk 6 évvel idősebb férfiakhoz vonzódnak. Ennek magyarázata az lehet, hogy a nők érettebbek, ezért nem szeretnek korukbeli vagy fiatalabb férfiakkal randevúzni. Ha a 6 évet nem is vesszük szentírásnak, a tanulmány szerint azt ki lehet jelenteni, hogy a korkülönbség 10 évnél kisebb kell hogy legyen ideális esetben.

Mit mondanak a celebek a korkülönbségről?

  • Calista Flockhart Harrison Fordhoz ment feleségül, és állítja, a korkülönbség egyáltalán nem jelent számára problémát. “Olyannyira nem zavar, hogy néha azon kapom magam, hogy el is felejtem, hogy 22 évvel idősebb nálam.”
  • Sir Patrick Stewart Sunny Ozellt vette feleségül, aki 39 évvel fiatalabb nála. Sunny ezt mondta a korkülönbségről: “Ő annyira fiatalos, én meg olyan vagyok, mint egy öreg vészmadár, ezért nem okoz gondot köztünk a korkülönbség. Még jobb formában is van, mint én, ez pedig nagyon bosszant.”

  • Hilaria Baldwin azt nyilatkozta, nem számított arra, hogy szerelmes lesz Alec Baldwinba, hiszen jóval idősebb nála. “Eszembe sem jutott, hogy olyasvalakibe fogok beleszeretni, aki 26 évvel idősebb nálam, de nem te döntöd el, hogy kibe leszel szerelmes.”
  • David Hasselhoff először nem akarta elvenni Hayley Robertset, hiszen a nő 27 évvel fiatalabb nála. “Sokáig úgy gondoltam, nem helyes őt feleségül vennem, hiszen sokkal idősebb vagyok nála, és nem foszthatom meg a fiatalkorától és a közös gyereknevelés örömeitől. 7 éve vagyunk együtt, és ez fantasztikus időszak volt. Rájöttem, hogy mennyire szeretem Hayley-t, és hogy nagyon is egymás életének részévé tudunk válni.”
  • Dennis Quaid és felesége, Laura Savoie rengeteg kritikát kaptak a köztük lévő 39 év miatt, de ez nem zavarta őket. Dennis nyíltan beszélt erről: “Nem úgy ismerkedtünk meg, hogy kifejezetten kerestem a nagy korkülönbséget és egy nálam jóval fiatalabb nőt. Egy üzleti rendezvényen találkoztam vele, és kialakult a kapcsolat. Nem tudod irányítani, hogy kibe szeretsz bele. Ráadásul én nem is leszek könnyen szerelmes. 3-szor voltam nős, de ez az utolsó, tudom. Úgy érzem, megtaláltam az igazi társamat.”

Mi a véleményed a nagy korkülönbséggel járó kapcsolatokról? Volt már ilyenben részed?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét