A legtöbb nő olyan férfival házasodik, aki 1-3 évvel idősebb nála. De kiderült, hogy ez nem a legjobb választás. Az orvos és párkapcsolati szakértő szerint azok a nők, akik maguknál jóval fiatalabb férfival randiznak, boldogabbak és elégedettebbek a magánéletükkel.

200 nő párkapcsolatát vizsgálták.

Hogy többet megtudjon a heteroszexuális kapcsolatokról, Dr. Lehmiller 200 nő részvételével kezdett kutatásba. Olyan nőket vont be, akik maguknál fiatalabb, idősebb vagy velük egykorú férfiakkal randevúztak.

A 10 év körüli korkülönbség a legideálisabb.

A kutatásból az derült ki, hogy azok a nők a legboldogabbak, akik maguknál kb. 10 évvel fiatalabb férfival élnek. Ők sokkal inkább elkötelezettek is a párkapcsolatuk iránt, jobban, mint azok, akik idősebb vagy magukkal egykorú párt választottak.

A nők jóval dominánsabbnak érzik magukat ezekben a kapcsolatokban.

Bár ahhoz nem szolgáltatott elég adatot a kutatás, hogy egyértelmű következtetést lehessen belőle levonni, de a kutató felvázolta azokat a lehetséges okokat, melyek megmagyarázhatják, hogy miért érzik magukat jobban a fiatalabb férfiakkal randizó nők. A kutató szerint ezekben a kapcsolatokban a nők irányítanak és kisebb az esély arra, hogy elnyomják őket.

A férfiak is boldogok így.

A kutató azt is hozzátette, hogy ezekben a kapcsolatokban nemcsak az idősebb nő boldog, de a férfi is. Más szakértők szerint az ilyen párok jobban kiegészítik egymást, érettebbek és még jobb szülőkké is válhatnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here