A smink már nemcsak a nőkhöz köthető, hiszen egyre népszerűbb a férfiak körében is. Megvan az a képessége, hogy kiemelje az előnyös vonásokat, és elrejtse a tökéletlenségeket. Ezzel pedig még férfiasabbá tudja tenni a férfiakat. Ez pedig nemcsak a színészekre nézve igaz, az átlagos férfiak is egyre inkább felismerik a sminkelésben rejlő előnyöket.

Jóval férfiasabb külsőt kölcsönöz.

A szakáll képes átalakítani egy férfi arcát, férfiasabbá teszi a vonásokat, érdekes módon a smink is ugyanilyen hatással bír. Tanulmányok kimutatták, hogy fokozza az arc kontrasztját, ennek köszönhető, hogy férfiasabb kinézetet kölcsönöz.

A sminkkel kiemelhetők az arcvonások.

A legtöbb nő tudja, hogyan alkalmazza a sminket úgy, hogy megváltozzon tőle az arc, de a férfiak is profitálhatnak a púderből és a korrektorból. A smink hatással lehet arra, hogyan látjuk a férfiak arcának csontszerkezetét, ezzel vonzóbbá téve az arcot.

Vonzóbbak tőle a férfiak.

Egyre több férfi használ sminket, egy nemrégiben készült tanulmány pedig feltárta a smink lehetséges pozitív hatásait a férfiak megjelenésére. Ebben a tanulmányban egy sminkes finoman kisminkelte férfiak egy csoportját, akikről aztán fotók készültek. A fotókat pedig vonzerő szempontjából értékelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a sminket viselő férfiak magasabb pontszámot értek el vonzerejük alapján, mint smink nélkül.

A sztárok rendszeresen sminkelik magukat.

A sztárok gyakran hívják segítségül a sminket, hogy javítsanak a külsejükön egy-egy forgatás, fotózás vagy nyilvános megjelenés alkalmával. Még az olyan ikonikus figurák, mint David Beckham sem tudtak ellenállni a smink hatalmának. Egy Instagram-bejegyzésben megmutatta, ahogy lánya játékból kisminkeli, és azt írta mellé: “Úgy tűnik, apának szüksége van egy kis púderezésre és kontúrozásra (nem tudom, hogy ez mit jelent, de jobban néztem ki tőle), az én kis sminkesem.”

BÓNUSZ: Dwayne Johnson sminkben.

A legendás hollywoodi színész, akit elsősorban lenyűgöző izomzatáról ismerünk, örömmel tett közzé fotót Instagramon arról, ahogyan kislányai átalakították őt. “Még nem néztem meg magam a tükörben, de ha olyan menőn nézek ki, mint amilyennek érzem most magam, akkor nyertes vagyok” – mondta a háromgyermekes édesapa.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét