A csajokkal együtt tölteni az időt egyszerűen felbecsülhetetlen. Gondoltál már arra, milyen jó volna elutazni velük? Jól teszed, ha komolyan fontolóra veszed, hiszen nemcsak szuper időtöltés lesz, de arra is kiváló lehetőség, hogy egészségesebb legyél! A barátok és az utazás tökéletes párost alkotnak, ami csodát művelhet a közérzeteddel!

A barátságot általában úgy definiáljuk, mint az öröm, a támasz, a megbízhatóság, a jóleső kommunikáció forrását. De a tudomány szerint van még egy definíciója: az egészség. Tanulmányok bizonyítják, hogy a barátok csökkentik a stresszt és a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Csökkentik a stresszhormon, a kortizol szintjét a nehéz helyzetekben. Ez pedig a szívnek is jót tesz, mert a túl sok kortizol növeli a szívbetegségek kockázatát.

A barátság segít, hogy jobban érezzük magunkat, és használ a fájdalomküszöbünknek is. Minél aktívabb társasági életet élünk, annál jobban tűrjük a fájdalmat. Mindezeknek együtt igen pozitív hatása van a jó közérzetünkre és az élettartamunkra is.

A tudomány azt is állítja, hogy az utazásnak is jó hatásai vannak az egészségre. Amellett, hogy pihenhetünk, még a kognitív rugalmasságunkat is fejleszthetjük. Amikor egy másik országban járunk, ahol számunkra sok az idegen, új dolog, sokkal kreatívabbnak kell lennünk. Egy utat megtervezni már önmagában boldogságot okoz, maga az utazás pedig elégedettebbé tesz az életünkkel.

Az utazás segít megbirkózni a depresszióval is. Más környezetbe kerülünk, kikapcsolódunk, új dolgokat fedezünk fel érdekes, izgalmas helyeken. Ez pedig felfrissíti az elménket, és csökkenti a stresszt is. Az utazáshoz kapcsolódó tevékenységek, pl. a kirándulások, városi séták pedig segítenek jó formába lendülni, ezzel is csökkentik a szívbetegség esélyét.

Tehát, mi történik, ha kombináljuk a barátokat és az utazást? Csak nyerhetünk vele! Amellett, hogy fentebb említett előnyei vannak egészségünkre nézve, még felejthetetlen élményekkel is gazdagodunk. Erősíti a kapcsolatot a barátainkkal, a közös emlékekre pedig egész életünkben jó lesz visszagondolni. Az utazás a barátokkal tehát nemcsak az egészségünknek tesz jót, de a barátságnak is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét