Minden test szép, de ezt nehéz így érezni, ha valakinek hegek vannak a bőrén. Ngoc Like, a tehetséges vietnámi tetoválóművész azonban csodákat tesz ezeknek az embereknek a bőrével és az önbizalmával azáltal, hogy tetoválásokkal fedi el a hegeket és egyéb maradandó bőrhibákat.
Cikkünkből őt és a munkáit ismerheted meg közelebbről.

Minden a főiskolán kezdődött, mikor profi dizájnernek tanult.

Ngoc Like a főiskolán dizájnernek tanult. Úgy gondolta, a művészi tehetség önmagában nem elég ahhoz, hogy el tudja fedni a különböző hegeket, ezért rengeteget kutatott a témában. Szerinte minden heg egyedi és különböző tulajdonságokkal bír. Nélkülözhetetlen kellő időt és kutatást szentelni rájuk, hogy végül a lehető legmegfelelőbben tudja elfedni őket.

Az a véleménye, hogy a tetoválás nemcsak szépíti az embereket, de az egészségüket is védi. Megrendelői egyéni kívánságait és a hegek specifikus tulajdonságait figyelembe véve mindig olyan mintát választ, ami a heghez és az illető személyiségéhez a legjobban passzol. Számára nem a tökéletesség a cél, abban hisz, hogy a hátrányból mindenkinek előnyt kell kovácsolnia.

10 éve foglalkozik tetoválással és harcol az előítéletekkel.

Ngoc Like közel 10 éve tevékenykedik szakmájában. Országában azonban a tetoválást még mindig előítéletek övezik. A legtöbb ember szerint tetoválóművésznek lenni nem is igazi munka, és inkább csak ártalmas a társadalom számára. Ezért ki kellett lépnie a komfortzónájából, meg kellett küzdenie önmagával, a családjával és a társadalmi előítéletekkel is.

A szépséghibáktól az emberek boldogtalanok, szégyellik a testüket, ez ösztönzi őket a változtatásra. Like-nak sok olyan vendége van, aki azt meséli, hogy korábban eszébe sem jutott volna tetoválást csináltatni, de aztán meglátta az ő munkáit, ezért minden bizalmát a művészbe fektetve úgy döntött, kipróbálja.

Az egész országból érkeznek hozzá.

Vendégei 50 és 90 éves kor közötti felnőttek, és az ország minden tájáról érkeznek, hogy Like-tól kérjenek tetoválást. A művész pedig gyakran elbeszélget velük, hogy történeteikből tanulhasson és meghallgathassa az érdekes tapasztalataikat.

Nagy tervei vannak a jövőben.

Próbálja fejleszteni vállalkozását és építeni YouTube-csatornáját, a Ngoc Like Tattoo-t. Fontos számára, hogy napról napra jobban végezze munkáját, valamint hogy a testre és a lélekre egyaránt odafigyelve segítse az embereket az önszeretet eléréséhez.

Reméli, hogy munkája hatására a társadalom tetováláshoz való hozzáállása is megváltozik. De szeretne a világ minél több országába eljutni, hogy ott is tetoválhasson.

Az a legfontosabb számára, hogy segítsen a vendégeinek túllépni a bizonytalanságukon.

Mikor arról kérdezik, hogyan reagálnak a kliensei, mikor meglátják az elkészült tetoválást, Like elárulja, hogy az nagyon megható. Olyan, mintha egy hatalmas teher zuhanna le a mellkasukról, a korábbi félelmeik szinte azonnal semmivé válnak. Sokan azt mondják neki, úgy érzik, mintha újjászülettek volna, már nem kell magukkal cipelniük az alsóbbrendűség érzését, helyette végre teljesnek érzik magukat. Ez az újra megtalált boldogság pedig a legnagyobb elismerés a művész számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here