Az öregedés az egyik legnagyobb ajándék, amit az élet adhat nekünk. Napjainkban, mikor a tudományban és az emberek gondolkodásában egyre nagyobb változások mennek végbe, mind inkább rájövünk, hogy milyen csodálatos szakasza ez az életünknek. A híres színésznő, Jamie Lee Curtis megosztotta véleményét az öregedésellenességről, és beszélt a természetes szépségről is.
Véleménye téged is optimistábbá fog tenni az idő múlásával kapcsolatban.

Egy egész mozgalom támogatja az öregedés csodáját.

Jamie Lee Curtis nem csak színésznő, producer és szerző. Ismert aktivista is, alapító tagja a Radically Reframing Aging elnevezésű kezdeményezésnek, amelyben mentorként is részt vesz olyan sztárokkal együtt, mint Goldie Hawn, Vanessa Williams és Deepak Chopra. Azért tevékenykednek, hogy egy új szemszögből mutassák be az öregedést, és ráébresszék az embereket, hogy optimistán tekintsenek erre az elkerülhetetlen folyamatra.

Jamie Lee Curtis arra szólít fel, hogy senki ne használja az “anti-aging” kifejezést.

Beszédében egyszerű, ám jelentőségteljes kéréssel fordult a hallgatóság felé: azt szeretné, hogy az “anti-aging”, azaz az “öregedés elleni” kifejezést mindenki törölje ki a szótárából.

“Ezt a szót el kell törölni. Én öregedéspárti vagyok. Szeretnék intelligensen, méltósággal, lelkesedéssel és energiával telve megöregedni. Nem akarom ezt rejtegetni.”

A színésznőnek saját módszere van teste elfogadására.

Egy interjúban mesélte el, hogyan fogadja el a saját testét. A titka egyszerű: nem nézegeti magát a tükörben.

“Nem tagadom meg azt, ahogyan kinézek, természetesen láttam már, hogy milyen vagyok. De próbálok elfogadással élni. Ha belenézek a tükörbe, nehezebben megy az elfogadás. Jóval kritikusabb leszek. Ha viszont nem nézek tükörbe, nem aggódom annyira emiatt.”

A szépségről is megosztotta a gondolatait.

Instagram-posztjában a szépségideálokról és a valódi szépségről is beszélt.

“A világban van egy olyan iparág, egy több milliárd dolláros iparág, ami arra épül, hogy elrejtsünk dolgokat. Alakformálók, korrektorok, feltöltők, kezelések, öltözködés, kiegészítők, hajápolók. Minden arról szól, hogy elrejtsük azt, amilyenek igazából vagyunk. Én nem akarom, hogy bárkinek bármit el kelljen fednie.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét