Elizabeth Taylor örökre a hollywoodi glamour ikonja marad. Megvolt mindene: szépség, hírnév és szerelem. Magával ragadó nő volt, összesen 8-szor vonult az oltárhoz 7 különböző férfi oldalán. Házasságai pedig legalább akkora hírnevet szereztek neki, mint színészi karrierje.
A következőkben bepillantást nyerhetsz a házasságai legizgalmasabb részleteibe.

Elizabeth Taylor már fiatal színésznőként tisztában volt különleges szépségével.

Elizabeth Rosemond Taylor 1932-ben született. Hollywoodi pályafutását gyerekszínészként kezdte, az 1950-es években viszont már felnőtt szerepeket kapott, főszerepeket romantikus filmekben.

Az 1960-as években már az egyik legjobban fizetett hollywoodi sztár volt, aki számos díjat nyert: 3 Oscar-díjat és 4 Golden Globe-díjat zsebelt be.

Kora legszebb nőjének tartották, egyenesen csodaszámba ment a szépsége.

A szerepei miatt úgy érezte, mielőbb felnőtté akar válni, és ez házasságok sorozatát indította el.

Bevallotta, hogy a szerepei miatt mindennél jobban vágyott arra, hogy igazi nő és feleség legyen. A házasságban látta az önálló felnőtt élet kulcsát. Ahogy mondta, menthetetlenül romantikussá vált.

Először 18 évesen ment férjhez, de ez csak villámházasság volt.

Első férje Conrad “Nicky” Hilton Jr. volt, akivel csupán 8 hónapig tartott a házassága, 1950 májusától 1951 januárjáig. A férfi a hotelmágnás Conrad Hilton fia volt.

Az akkori újságcikkek szerint Taylor a férje “rossz szokásai” miatt döntött a szakítás mellett.

Második házassága során vált anyává.

1952-ben újra férjhez ment. Igent mondott a brit színésznek, Michael Wildingnek, aki 20 évvel volt idősebb nála.

2 fiúgyermekük született. Az egyikük, Chris egyszer elmesélte, hogy gyerekkorukban édesanyjuk azt is megengedte, hogy játszanak a Golden Globe-díjaival, de az Oscar-díjakhoz nem nyúlhattak hozzá.

Mikor Elizabeth karrierje beindult, a házassága megromlott, ezért 5 év után elváltak.

A harmadik házassága szó szerint káprázatos volt, hiszen pazar ajándékokról és ékszerekről szólt.

Csupán egy hónappal azután, hogy elvált előző férjétől, Elizabeth újra az oltárhoz sétált. Harmadik férje a producer Mike Todd lett. Egy közös gyermekük született, Liza.

Todd elkényeztette feleségét, elhalmozta drága ajándékokkal és meglepetésekkel, például egy alkalommal ékszerkiállítást rendezett neki a saját kertjükben, de volt, hogy egyenesen Párizsból hozatott repülőn különleges vacsorát.

Ennek a házasságnak egy tragédia vetett véget: Todd 1958-ban repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

Negyedik házassága tele volt ellentmondásokkal, mégsem bánta meg.

1959-ben ment hozzá Eddie Fisher énekeshez. A címlapok róluk szóltak, de nem pozitív értelemben.

Fishernek akkoriban még Debbie Reynolds volt a felesége, akit aztán azért hagyott ott, hogy elvehesse Elizabeth Taylort. Ez mindkettejükre rossz fényt vetett.

Elizabeth úgy nyilatkozott, hogy az ő mézesheteik legalább 40 évig fognak tartani, de 5 évvel azután, hogy kimondták egymásnak az igent, szétváltak az útjaik.

Viharos kapcsolata az 5. (és 6.) férjével egész Hollywoodot megrengette.

Elizabeth Richard Burtonnel esett szerelembe a Kleopátra című film forgatása során. Olyan volt ez a románc, mint egy hurrikán. Még ugyanabban a hónapban egybekeltek, mikor kimondták Elizabeth és Eddie Fisher válását 1964 májusában.

Kettejük kapcsolata közismerten szenvedélyes volt, és a viselkedésüket sokan botrányosnak találták.

Miután mindketten szerepeltek egy tévéműsorban, ami a válásról szólt, 10 éves házasságuk véget is ért 1974-ben. De a szakítás sem tartott sokáig, 16 hónap múlva (1975 októberében) újra összeházasodtak.

Elizabeth egyszer azt mondta, olyan őrülten szerelmes Burtonbe, hogy soha többé senki máshoz nem tudna feleségül menni. Második házasságuk azonban kevesebb mint 1 évig tartott.

Bár utolsó 2 házassága zátonyra futott, mindkét exférjével baráti viszonyt őrzött.

6. férje John Warner politikus volt. A lovak iránti szeretetük hozta össze őket, de 6 év után elváltak.

Az utolsó, akivel az oltár elé állt, az építőmunkás Larry Fortensky volt, aki 20 évvel volt fiatalabb a színésznőnél. A férfi egyáltalán nem volt hozzászokva a rivaldafényhez és a nyilvánossághoz, ezért 1996-ban ez a házasság is véget ért.

Túllépett kudarcba fulladt házasságain, és az utolsó éveit szándékosan egyedül élte le.

Még élete utolsó szakaszában is játszott a színpadon és a televízióban. Saját parfüm- és ékszermárkája lett, valamint létrehozott egy alapítványt a HIV/AIDS gyógymódjának megtalálására.

II. Erzsébet kitüntette jótékonysági tevékenységéért.

Elizabeth Taylor 2011-ben szívbetegségben hunyt el. Korábban azt írta, az volt a sorsa, hogy szeretetet adjon, feleség, anya és barát legyen, és pontosan így élte az életét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét