Rengeteg teszt létezik, melyekkel megállapíthatjuk, hogyan működik az agyunk, főleg memória tekintetében. Ezek gyors bepillantást engednek abba, hogy az agyunk megfelelően funkcionál-e. A következő 2 teszttel ellenőrizheted az agyad aktivitását és a figyelmedet is.

1. Találd meg a krokodilt, a szívet, a sót, a kalapácsot, a szelet tortát, az esernyőt, a gombát és a gyertyát.

Az agy működését próbára tevő tesztek elsősorban a gondolkodási és emlékezési képességeinket vizsgálják. Ezek azért is fontosak, mert segítenek megérteni az orvosoknak az agyműködést, és idejében felfedezni a rendellenességeket. Ahogyan a testünket rendszeresen megvizsgáltatjuk, az agyunk tesztelésével a memóriával és más területekkel kapcsolatos problémákra deríthetünk fényt. Nagy segítséget jelentenek az esetleges gondok feltárásában.

De nem csak a rendellenességek felfedezése miatt fontosak. Azt is megmutatják, miben a legjobb az agyunk. Megbizonyosodhatsz róla, hogy az agyad csúcsformában van és készen áll mindenre, ami az útjába kerül.

Ha újból tesztelni szeretnéd az agyadat, itt a következő lehetőség:

2. Találd meg a banánt, a kezet, a gombát és a halat.

Ha voltál már úgy, hogy gondot okozott a koncentrálás vagy úgy érezted, képtelen vagy odafigyelni, természetes, ha orvoshoz fordulsz. De néha az ilyesmit kiválthatja stressz is, azonban fontos, hogy ezeket a jeleket ne hagyd figyelmen kívül.

Az orvossal való konzultáció jobb rálátást adhat a problémára, és a lehető legjobb megoldást tárhatja fel előtted. Ahogyan lázzal és köhögéssel orvoshoz fordulunk, a mentális állapotunk éppen ilyen fontos. Ezért ne hezitálj, ha érzed, hogy gond van, keresd fel az orvost, hogy megoldást találjatok és újra jól érezd magad.

MEGFEJTÉSEK

BÓNUSZ: Ezek az Alzheimer-kór jelei.

Odafigyelni ezekre a jelekre alapvetően fontos az Alzheimer-kór potenciális tüneteinek felismeréséhez, és ahhoz, hogy időben orvoshoz fordulhassunk és segítséget kérhessünk.

  • Ismétlés: Állítások, kérdések állandó ismételgetése.
  • Memóriazavarok: Beszélgetések, találkozók események elfelejtése.
  • Holmik elpakolása: Különböző dolgok nem logikus helyre való eltevése.
  • Térbeli zavarodottság: Eltévedni ismerős helyeken.
  • Nevek elfelejtése: Fokozatosan elfelejteni családtagok és szokványos tárgyak nevét.
  • Nyelvi nehézségek: Nehézségek a megfelelő szavak megtalálásában, a gondolatok kifejezésében, beszélgetésben való részvételben.

Kulcsfontosságú, hogy engedj az agyadnak némi szünetet és pihenést. Ahogyan a testünk, úgy az agyunk is hálás lesz ezért, hiszen feltöltődik és megfiatalodik tőle. A mentális aktivitás és pihenés közti egyensúlyt igyekezz megtalálni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét