A közösségi médiában és címlaplányként is népszerű Maye Musk 72 éves, de még mindig bomba formában van. Bár saját életéről nem beszél sokat, azt büszkén osztja meg a nagyvilággal, mennyire büszke arra, amit a három gyermeke elért. Elon Musk, az ismert üzletember, bátyja, Kimbal, aki számos étteremnek tulajdonosa és testvérük, Tosca, aki filmkészítő és producer, nagyon sokra vitték. Amikor egy ilyen sikeres családról hallunk, önkéntelenül is felmerül a kérdés, vajon milyen lehetett a gyerekkora ezeknek a sikeressé vált felnőtteknek. Kiderült, hogy az ő sikerük már a leges-legelején kezdődött, hiszen az édesanyjuk egy rendkívüli nő.

Új könyvében Maye Musk visszatekint az életére és felfed néhány titkot a gyerekneveléssel kapcsolatban.

Már egészen kiskorában megtanította a gyerekeket a kemény munka fontosságára.

Maye 31 éves volt, amikortól egyedülálló anyaként magára maradt 3 gyermekével. Hogy gondoskodjon gyermekeiről, dietetikusként dolgozott. “Sosem volt bűntudatom amiatt, mert teljes munkaidőben dolgoztam, hiszen nem volt választásom. A gyerekeimről való gondoskodás mindennél fontosabb volt.” – mondta. A munkához való hozzáállásából a gyermekei is profitáltak, hiszen gyorsan megtanulták, milyen fontos keményen, odaadással dolgozni.

…és hogy legyenek őszinték, önállóak és kedvesek.

Nemcsak keményen dolgozó embereket nevelt a gyerekeiből, de olyan felnőtteket, akik őszinték, kedvesek és önállóak is. “Kiskoruktól kezdve a gyerekek segédkeztek nekem az üzletben. Ahogy idősebbek lettek, ezt a felelősségtudatot aztán tovább vitték, hogy a saját jövőjükkel kapcsolatban is jó döntéseket tudjanak hozni. A gyerekeim csak profitáltak abból, hogy látták, mennyire keményen dolgozom, hogy legyen tető a fejük felett.” Maye szerint a lényeg, hogy jót tegyünk másokkal. Az ő gyerekei pedig ezt látták tőle úgy dietetikusként, mint anyaként is.

De a legfontosabb, hogy hagyd a gyerekeidet a saját útjukat járni.

Mikor azt kérdezik tőle, hogyan tudott ilyen sikeres gyerekeket nevelni, megemlíti a kemény munkát és azt, hogy mindenekelőtt hagyta, hogy a gyerekek a saját útjukra lépjenek. Legfontosabb üzenete a szülőknek, hogy a lényeg, hogy a gyerek boldog és ne stresszes legyen, ezért nem szabad olyasmire rákényszeríteni, amit ő nem akar. “Szerettem volna, ha a három gyerekemből dietetikus lesz, ha irodákat nyitnak velem és a közelemben élnek. De nem ez történt.” – mondta.

A sikerük abban gyökerezik, amit már kisgyerekként is szerettek.

“Mikor kicsik voltak, Elon olvasni szeretett, Tosca mellettem lenni, Kimbal pedig folyton a borsot szagolgatta ámulattal. Nem tudtam volna megjósolni ebből a Teslát, a SpaceX-et vagy Kimbal éttermeit, sem a Tosca nevéhez fűződő Passionflixet. De most már látom, hogy Elon a technológiában érte el azt, amit Kimbal az ételek világában valósított meg és amit Tosca a filmiparban vitt véghez. Minden abban gyökerezik, amit kisgyerekként szerettek.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét