Akiket barátunknak választunk, azoktól őszinte és önzetlen hozzáállást várunk. Néha az élet azonban keserű élményeket tartogat, ahogyan a következő történetben is, melynek főszereplője az egyik barátjával keveredett kellemetlen szituációba. Eltörte barátja MacBookját, és az egész történet drámai fordulatot vett.

Az egész egy látszólag ártalmatlan balesettel kezdődött.

A történet elmesélője azzal kezdi, hogy néhány barátját áthívta magukhoz, és az egyikük elhozta magával az egyik barátját. Ő a kanapéra tette a MacBookját, mikor a történet megosztója véletlenül ráült és eltörte azt.

“Mivel ez teljes mértékben az én hibám volt, felajánlottam, hogy kifizetem az árát, amivel ő egyet is értett. 3 éve volt meg neki ez a gép, akkoriban 2200 dollárba került. Mondtam neki, hogy egy héten belül átutalom az összeget a bankszámlájára.”

A probléma azonban komolyabbra fordult, mikor a barát túlzó igényekkel állt elő.

A történet váratlan fordulatot vett. Emailt kapott az illetőtől, hogy a megbeszéltek szerint 2700 dollárt kér. “Nem tudom, miért lett nagyobb az összeg, ezért elkértem az illető telefonszámát a közös barátunktól, felhívtam, és elmondtam neki, hogy most gyakorlatilag egy új MacBook árát kéri tőlem.”

Az illető azt mondta, hogy ha nem tudnak megegyezni, be fogja perelni őt.

“Át kellene utalnom neki a 2200 dollárt, vagy azt kellene mondanom, hogy nyugodtan pereljem be?” – fordult tanácsért a közösségi médiához a történet elmesélője.

A történet a bíróságon végződött.

Miután rengeteg komment és tanács érkezett, a történet elmesélője végül bíróságra ment. “Utánanéztem, hogy mennyibe kerül egy MacBook képernyőjének a javítása, és az ő modellje esetében ez kb. 310 dollár + munkaköltség. Ezért írtam neki, hogy mivel a 2200 dolláros ajánlatomat nem fogadta el, visszavonom ezt az ajánlatot, és a javítás költségeit állom. Válaszul egy emailt küldött, amiben mindennek elmondott, és közölte, hogy beperel.”

A bíróságon elmondta, hogy 3 lehetőséget is felajánlott az illetőnek. Az egyik, hogy ír egy csekket egy vadonatúj MacBookhoz 2200 dollárról. A másik, hogy szerez neki egy felújított, akár használt gépet, ami kb. 1400 dollárba került volna. A harmadik, hogy megjavíttatja a mostani MacBookját, ami kizárólag a képernyőt érinti, ennek költsége kb. 300 dollár + munkaköltség lett volna.

A történet posztolója még egy részletet megosztott a bíróságon. Felajánlotta ugyanis azt is, hogy vesz egy új MacBookot, ám az illető ragaszkodott a készpénzhez. A posztoló próbálta bizonyítani a bíróságon, hogy az illető egyértelműen anyagi haszonra akart szert tenni.

Az ügy végül megoldódott, és mindenki megkapta, amit megérdemelt.

A történet posztolója leírta, hogy a folyamat nem volt egyszerű, és az illető valódi személyisége kibontakozott a bíróságon. Szerinte végig olyan magatartást tanúsított a tárgyalóteremben, ami a bírót is bosszantotta, ez az ő malmára hajtott a vizet. Miután a bíró mindkettőjüket meghallgatta, úgy határozott, hogy a történet elmesélőjének csak a javíttatás költségeinek 50%-át kell kifizetnie, hiszen a MacBook tulajdonosa hanyag módon ott hagyta a kanapén a gépet. Tehát a posztoló 200-250 dollárból megúszta az egészet.

A történet elmesélője hálás azoknak, akik tanácsokkal látták el: “Ha ti nem lettetek volna, kifizetek 2200 dollárt a 200 helyett. Nagyon jó volt látni őt a végén, ahogyan kisétált a teremből. Jól tettem, hogy követtem a tanácsaitokat.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét