Vannak olyan emberek, akik más baját a sajátjuknak érzik. Ők nem tudnak csak úgy elsétálni valaki mellett, akinek nyilvánvalóan segítségre van szüksége, jótettükért pedig többnyire ölelést és hálás tekintetet kapnak.
A következő fotók olyan állatokról szólnak, akiket ilyen emberek mentettek meg. A képek bizonyítják, hogy attól függetlenül, hogy vadon élő vagy háziállatokról van-e szó, az állatok igenis értik, hogy mi történt velük, és hálásak tudnak lenni ezért.

1. Ez a mókus 8 éven át látogatta azt a családot, amelyik megmentette őt

CID & Bella (@cidandbella) által megosztott bejegyzés,


2009-ben Brantley Harrison és családja talált egy sérült mókust, amit egy bagoly sebesített meg. Magukhoz vették és 5 hónapon át gondozták a mókust, akinek a Bella nevet adták. Ezután azonban eljött a búcsú ideje, szabadon engedték az állatot. De a mókus nem feledkezett meg a családról, 8 éven át mindennap meglátogatta őket.

2. Ez a Szuperkutya nagyon hálás az állatorvosának

Dahlia (@dahliathedingo) által megosztott bejegyzés,

3. A hattyú a megmentőjét öleli

A hattyúknak nincs jó hírük, közismerten agresszívak tudnak lenni az emberrel. De Richard Weeze nem ijedt meg amikor látta, hogy egy hattyú beleakadt egy kerítésbe. A képen a sérült madár megmentője nyakába fonódik, így mondja: Köszönöm!

4. Egy hálás mozdulat

5. A hálás szarvas mindennap eljön ehhez a házhoz

A házban élő család évekkel ezelőtt megmentett egy szarvast a vadászoktól. Az állat azóta mindennap ellátogat a házhoz. Nagyon szelíd, odamegy az ablakhoz és várja, hogy valaki kinézzen rajta. Nagyon szereti a kenyeret, ezért a helyi kisbolt tulajdonosa külön neki több kilónyit tesz félre és ingyen adja a családnak, hogy etetni tudják a szarvast. A képen éppen ezt láthatod.

6. Marvint egy menhelyről mentették meg, és most nagyon boldog

7. “A szarvas eljött a házamhoz, hogy meleg helyet találjon és köszönetet mondjon nekem”

Az elanyátlanodott vadon élő állatokat rendszeresen megmentő lány egyszer egy viharban kiment, hogy megnézze, mi van a szarvasokkal. Nem találta őket, de mikor visszaért, három szarvasgidát talált, akik besettenkedtek a házba, aminek nyitva felejtette az ajtaját. A szarvasok kényelmesen feküdtek a padlón. A lány nem zavarhatta ki őket a házból, ezért várt, míg az időjárás jobbra fordult. Köszönetként ezer puszit kapott.

Ezt a kis jószágot John-nak hívják. Amikor a lány megtalálta, nagyon le volt gyengülve és szelén hiányban szenvedett. Most már egészséges és boldog.

8. Ez a kenguru 10 éve mindennap megöleli a megmentőit

Abigélt 5 hónapos korában mentették meg és szállították egy rezervátumba. Azóta mindennap bizonyítja, hogy emlékszik, kik mentették meg és öleléssel hálálja meg jó cselekedetüket.

Ez a babakenguru még nagyon kicsi, de már most ki tudja fejezni az érzéseit.

9. Ez a kutya senkit sem engedett a közelébe, de azonnal elolvadt, amikor ezzel a kisgyerekkel találkozott

Elizabeth Spence (@wellettas) által megosztott bejegyzés,


Nora túlélte, hogy korábbi gazdái bántalmazták. Annyira kegyetlenül bántak vele, hogy a kutya azóta is retteg az emberektől. Az egyetlen ember, akiben megbízik, az 1 éves Archie. A családja fogadta örökbe Norát egy menhelyről, azóta pedig kutya és gyerek elválaszthatatlanok.

Elizabeth Spence (@wellettas) által megosztott bejegyzés,


Ebben a gyönyörű családban 4 kutya van, 3 macska és 3 gyerek.

10. Egy megmentett jaguár

A brazil hadseregben szolgáló katonák találtak rá erre az alig életben lévő jaguárra az Amazonas esőerdejében. Magukkal vitték és biztosították neki a szükséges kezeléseket. Mivel a jaguár nem szokta meg, hogy vadon éljen, a hatóságok engedélyezték a katonáknak, hogy megtartsák az állatot. De csak azzal a feltétellel, hogy nagyon odafigyelnek rá. Jiquitaia ma már jól van, az őt megmentő emberekkel pedig szeretettel és tisztelettel bánik.

11. Ez a cica segít más állatokon

Rademenesa 2 hónapos volt, amikor nagyon súlyos betegen bekerült az állatmenhelyre. Légúti gyulladásban szenvedett. Azóta felépült, kitűnő orvosi asszisztens vált belőle, aki szeretettel és gondoskodással próbál meg más beteg állatokon is segíteni.

12. Kiskutyaként a tűzből mentették ki, ma már ő is tűzoltó

Jake még kiskutya volt amikor csapdába esett egy lángoló csűrben. Testének 75%-a megégett. A tűzből ugyan kimentették, de korábbi gazdái ott hagyták az állatkórházban. William Linder, a tűzoltó, aki megmentette Jake életét, képtelen volt ezt végignézni, ezért hazavitte magával a kiskutyát. Jake-nek ma már van egy szerető gazdija és egy tűzoltójelvénye, amit büszkén visel.

13. Ez a jávorszarvas mindennap meglátogatja megmentőjét, hogy az játsszon vele

Ráadás: Ez a mezítlábas kisfiú odaadta a kabátját egy kóbor kutyának, hogy megvédje a hidegtől

Ne légy mérges a gyerekedre, ha behoz a házba egy gazdátlan cicát vagy arra költi a zsebpénzét, hogy kóbor kutyáknak vegyen belőle ennivalót. Éppen ezek a tettek mutatják, hogy mekkora szíve van! Hálásak lehetünk az ilyen embereknek, mert ezek szerint van esély arra, hogy a világ jó irányba változzon!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét