Jia Sarnicola és Zuri Copeland – már ilyen fiatalon szembeszállnak a társadalmi és tudományos normákkal, hiszen szilárdan hiszik, hogy ők ikrek. Ennek pedig senki nem mondhat ellent.

Jia Sarnicola és Zuri Copeland meg van róla győződve, hogy ikrek. Mikor valaki megkérdőjelezi ezt, tekintettel a különböző bőrszínükre, magabiztosan azt felelik: “Te semmit nem tudsz.”

Jia és Zuri talán vér szerint nem rokonok, de Platón 2500 évvel ezelőtt született elmélete egészen más szemszögből enged rálátást a dologra: attól még lehet őket ikreknek tekinteni. Platón A lakoma című dialógusában mesélt az emberekről, akiknek minden testrészből kettő volt, két lény, akik közös lélekkel egyesültek. Zeusz félt az erejüktől, ezért szétválasztotta őket, és arra kényszerítette az egymástól különvált feleket, hogy az örökkévalóságig keressék egymást. Jia és Zuri kapcsolata mély visszhangra talált ebben az időtlen kontextusban, túlmutatva a fizikai sajátosságokon.

Természetesen fennáll a lehetősége annak, hogy Zuri és Jia egy közös lelken osztoznak és a találgatásoktól függetlenül ők rendíthetetlen meggyőződéssel ragaszkodnak a történetükhöz. Jia édesanyja, Ashley Sarnicola megerősíti őket ebben, szerinte számos okuk van alátámasztani az ikerkapcsolatot a két lány között. A kételyekkel és a szkepticizmussal szemben a lányoknak a kapcsolatukba vetett kitartó hite bizonyítja a köztük lévő kötelék erejét.

A vidám kislányok határtalan energiát sugároznak, és nem félnek mások véleményétől. “Közös a szülinapunk és közös a lelkünk is” – mondják. A születésnapjuk mindössze két napra van egymásétól, ami tovább mélyíti a kapcsolatukat.

Jia és Suri szeretnek egyformán öltözködni, együtt táncolni és énekelni. Anyukáik pedig rendkívül büszkék arra, hogy képesek túllátni a színeken, hiszen egy multikulturális városban nőttek fel, ami csak gazdagította a látásmódjukat.

Bár tudatában vannak az esetleges társadalmi nyomásnak, az anyukáik egyelőre örülnek a jelennek, gyönyörködnek abban, hogy tanúi lehetnek a lányaik közötti mély és különleges köteléknek. Jia és Zuri kapcsolata bizonyítéka a barátság erejének és annak a csodás harmóniának, ami csakis akkor lelhető fel, ha két lélek határok nélkül összekapcsolódik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét