A Sports Illustrated magazin 1954 óta jelenik meg, de igazán híressé az évente megrendezett fürdőruha-bemutatói tették. Sokáig ezek leginkább a Victoria’s Secret bemutatóihoz hasonlítottak, de 2022-ben változtattak a koncepción, és azok a nők sétáltak végig büszkén a kifutón, akik a mai szépségideál fogalmába nem igazán illenek bele.
A Sports Illustrated 2022-es fürdőruha-bemutatójáról láthatsz fotókat a következőkben.

Mi tette egyedivé ezt a bemutatót?

2022-ben a kifutón teljesen átlagos nőket láthattunk. Volt köztük orvos és építőmunkás, akik a profi modellekkel együtt vonultak fel.

A kifutón vonuló nőket a magazin szerkesztői a beküldött fotók és videók alapján válogatták be. Most róluk tudhatsz meg kicsit többet.

Hunter McGrady

15 évesen kezdett modellkedni, 19 éves korára azonban már a plus-size modell kategóriában tevékenykedett.

Hunter ma 29 éves és a Sports Illustrated legkerekebb idomokkal rendelkező modellje. Azt mondja, nagyon jól érzi magát a természetes testében. Nővére, akivel együtt készítik a modellkedésről szóló podcastjukat, szintén részt vett az idei show-n.

Jasmine Sanders

Modellkarrierjét 13 évesen kezdte. “Ilyen fiatalon bekerülni ebbe a világba azt jelenti, hogy már korán nagyon sok negatív dologgal találkozol – mondta a 30 éves Sanders. – De próbáltam nevet szerezni magamnak, és megértetni az emberekkel, hogy az én testem is szép.”

“Ha megnézel engem a kifutón bikiniben, látod a narancsbőrömet, a striáimat, hiszen a testem változik, mint mindenkié. De teljes mértékben szeretem a testemet, megtanultam értékelni minden részletét és minden domborulatát.”

Ashley Byrd

Mielőtt a kifutóra lépett, Ashley építőmunkásként dolgozott. Célja az volt, hogy egy nagyvárosba költözzön, és kipróbálja magát modellként. De ehhez előbb pénzt kellett gyűjtenie, az építőmunkásokat pedig akkoriban szerencsére jól megfizették.

Byrd elmondta, hogy nem is akart sokáig az építőiparban dolgozni, de végül néhány évig maradt. Szerinte ez is segítette a modellkarrierjét, mivel ezután már semmilyen másik munka nem tűnik nehéznek, hiszen gyakran dolgozott forróságban vagy fagyban, ráadásul több műszakban.

Mindig is az volt az álma, hogy részt vehessen a Sports Illustrated bemutatóján. De sokáig nem merte elküldeni a jelentkezését, félt a visszautasítástól, hiszen korábban sok modellügynökségtől kapott nemleges választ. Végül összeszedte a bátorságát, és elküldött egy videót a magazinnak, bizonyítva, hogy ideális a bemutatón való részvételhez.

Camille Kostek

2017-től dolgozott a Sports Illustratednek, de előtte pár évvel már elkezdte a modellkedést. Karrierje azonban nem indult simán. Az ügynökségektől folyton azt hallotta, hogy nem elég magas (173 centi), nem elég vékony. A magazin készítőit azonban lenyűgözte a szépsége, ezért 2017 óta már ötször szerepelt az újságban, köztük egyszer a címlapon.

A modellkedés mellett Kostek évek óta járja Amerikát, hogy az egyetemeken és főiskolákon a testképről és az önelfogadásról tartson előadást.

Manju Bangalore

A többi modellel ellentétben Manju a Sports Illustrateddel való együttműködést az idei show-val kezdte el. Bangalore az egyik legkülönlegesebb modell, hiszen orvos és űrhajósjelölt.

Azonkívül, hogy tudományos területen dolgozik, két jótékonysági projektben is részt vesz. Az egyikkel a szükséget szenvedő nőknek segít hozzájutni a higiéniai termékekhez, a másikkal pedig ingyen hozzáférést biztosít festőkészletekhez és képzőművészeti órákhoz a Parkinson-kóros betegeknek.

Shannon Burton

15 éve kezdett modellkedni. Akkoriban volt 35 éves, ebben a korban pedig már sokan inkább abbahagyják a modellkedést. Életkora miatt számtalanszor elutasították, de eszébe sem jutott, hogy feladja. “Márciusban töltöttem be az 50-et, és szerintem tökéletes módja volt az ünneplésnek ez a mérföldkő. Mindent beleadtam.”

“Két kamaszlányom van. Szeretném, ha látnák, ahogy az anyjuk valóra váltja az álmait, feszegeti a határokat és helytáll, hogy majd ők is ugyanígy tegyenek.”

Denise Austin

A fitneszipar egyik úttörője, edző, és könyveket is ír, amikben az egészséges életmóddal kapcsolatban ad tanácsokat. Denise most 65 éves, de tökéletes formában van. 50 feletti nőknek segít abban, hogy megvalósítsák az álomalakot.

A 2022-es bemutatón Austin a lányával, Katie-vel vett részt, aki szintén edző. “Fantasztikus érzés volt a lányommal végigsétálni a kifutón” – mondta Austin, aki az egész bemutatón a legidősebb modell volt.

BÓNUSZ: Maye Musk

Bár nem vett részt a bemutatón, a fotója megjelent a Sports Illustrated címlapján 2022-ben. Több mint 50 éve dolgozik a divatiparban, jövőre lesz 75 éves.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here