A megélhetés költségek egyre magasabbak, ezért megfontolandó, hogy a családtagok is járuljanak hozzá a karácsonyi vacsorához. A brit Carla Bellucci azonban ezt a gondolatot egészen extrém szintre emelte, mikor a családtagjaitól fejenként 150 fontot kért azért, hogy a házában vendégül lássa őket az ünnepi vacsorára. Egyesek szerint Bellucci tette kicsit sem egyeztethető össze a karácsony szellemiségével, ám az influenszer szentül meg van róla győződve, hogy jogosan kért pénzt.

Carla Bellucci brit influenszer a tökéletes karácsony megszervezését árcédulával képzeli.

Egy interjúban a 42 éves Carla Bellucci elmondta, pénzt kért a családjától a karácsonyi vacsoráért. Szerinte az erőfeszítéseiért, az idejéért és a kiadásaiért, amit a 15 fő vendégül látásába fektetett, térítés jár neki.

Belluccinak és férjének, Gionak 3 gyermeke van, a 18 éves Tanisha, a 15 éves Ayden és a 12 hónapos Blue. Karácsonykor 9 családtagot lát vendégül az otthonában, akiknek a többségétől elvárja, hogy az ajtóban fizessen neki. Egy karácsonyi vacsora megtervezése és kivitelezése kétségkívül nem kis feladat. Az influenszer erről így vélekedik: “Nem olcsó ennyi embert megetetni, és sok időbe is telik a jó ételek elkészítése.”

A vendégektől fejenként 150 fontot kér, amiben a haszon is benne van.

A megélhetés mind magasabb költségei miatt érthető, ha a házigazda hozzájárulást kér egy nagyszabású ünnepi vacsorához, akár pénzt, akár azt, hogy a vendégek némi italt és ételt hozzanak magukkal. De Carla Bellucci profithoz is szeretne hozzájutni a karácsonyi vacsora után. “Minden, amit csinálok, a haszonszerzést szolgálja, a családom tudja ezt” – vallotta be. Ezért hozta azt a döntést, hogy minden vendégtől fejenként 150 fontot kér.

Bellucci elmondta, hogy egyes családtagok gusztustalannak találják a fizetős vacsora ötletét, ezért inkább visszautasítják a meghívást. “Ha minőséget akarsz, azért fizetned kell” – foglalta össze véleményét. “Biztos találsz egy kifőzdét, ahol olcsóbban ehetsz, mint nálam, de az én vacsorám biztos elegánsabb lesz, mint az, amit ott ennél” – tette hozzá. “Semmivel se lenne olcsóbb, ha egy hotelbe vagy egy étterembe mennél karácsonykor vacsorázni, akkor miért én fizetném ki?”

A menetrend is meg van szabva, az egész napot előre megtervezi.

Carla a pontos karácsonyi tervet is megosztotta a családjával és az egész világgal, hiszen precízen megtervezett mindent. A vendégek délután 2-kor érkeznek. 3-kor Bellucci bekapcsolja a tévét, hogy mindenki meg tudja nézni Károly király ünnepi beszédét. A vacsora pulyka lesz, utána a vendégek kezdhetik a társalgást és élvezhetik egymás társaságát a következő órákban.

A szórakoztatást nemcsak a király szolgáltatja majd a tévén keresztül, de fejtörőket is fognak játszani. Ám Bellucci vendégeinek nem érdemes túlzottan kényelembe helyezniük magukat, hiszen minden jó véget ér egyszer. Azok a vendégek, akik nem mennek el korábban maguktól, este 10-kor “ki lesznek rúgva és haza lesznek küldve”. A kritikákra számítva az influenszer már előre üzent azoknak, akik Scrooge-nak neveznék, hogy törődjenek a saját dolgukkal.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét