A táplálkozási szakértők szerint a zöldségek a világon a legegészségesebb ételek. Egy tanulmány azonban kimutatta, hogy nem minden zöldség egyformán jó a szervezetnek, sőt, egyik fajtája kifejezetten ártalmas, mivel elhízáshoz vezet. A tanulmány már több mint 20 éve vizsgál 130.000 felnőttet és azok étkezési szokásait. A kutatók pedig folyamatosan összesítik az étrend és az elhízás közti kapcsolatot, így könnyen megállapíthatták, melyek azok az élelmiszerek, melyek nem engednek formában maradni.

A tanulmány szerint létezik a zöldségeknek egy bizonyos csoportja, mely túlsúly kialakulásához vezet. Ez pedig a keményítőt tartalmazó zöldségek csoportja, melyek magas glikémiás indexszel rendelkeznek, hirtelen megnövelik a vércukorszintet, ezzel pedig arra ösztönöznek, hogy még többet együnk.

Ezek közül is a legrosszabbnak a kukoricát értékelték, amit a burgonya és a borsó követ. A kukorica a legkárosabb, 4 év alatt 2 kiló súlyfelesleget okozott. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell iktatnunk az étrendünkből. A kukorica sok életfontosságú tápanyagot tartalmaz és részét képezheti egy kiegyensúlyozott étrendnek. Csak vegyük figyelembe a mértéket! Ha mérsékeljük a keményítőben bővelkedő zöldségek fogyasztását, a súlyunk gyarapodásában nagy változásokat fogunk észrevenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét