A szépségideálok minden évtizedben mások, manapság pedig egyre elfogadottabb a testszőrzet. Orim, a TikToker folyton a testszőrzetét mutogatja, és arra biztat más nőket is, hogy fogadják el természetes énjüket. Egy videóban elárulja, a borotválkozás abbahagyásának egyik meglepő eredménye, hogy a férfiak kevésbé bámulják meg.

Orim nem fél megmutatni természetes szőrzetét.

A TikToker, aki folyamatosan testpozitív tartalmakat posztol és tippeket oszt meg a növényi alapú étrenddel kapcsolatban, nem fél megmutatni a szőrzetét a videóiban. Bevallotta, imád “szőrös nő lenni”, és azt tanácsolja a követőinek is, hogy örüljenek a természetes szőrzetüknek. “Arra tanítottak, hogy elhidd, egy nőnek szőrtelennek kell lennie” – mondja az egyik videójában.

“Naponta kapok kommenteket, hogy a hónaljam mennyire nem higiénikus” – mondta egy másik videóban. “Mint testünk bármelyik másik része, ez is csak akkor nem higiénikus, ha nem tartod tisztán.” Egyik videójában megosztotta tapasztalatait, milyen, mikor szőrös nőként megjelenik az utcán. Orim azt mondja, a testszőrzete olyan, mint egyfajta “perverzriasztó”.

Amint abbahagyta a borotválkozást, kevesebb férfi bámulta meg.

Egyik videójában felidézte, milyen volt, mikor szőrös lábbal, sortban ment bevásárolni: “Beálltam az egyik sorba, aminek a végén egy idősebb férfi állt. Rögtön elkezdett bámulni.” A férfi közelebb ment, és addig bámult, míg meg nem pillantotta a szőrös lábát, majd azonnal másfelé nézett. “Ezzel le is tudta. És az elégedettség, amit kaptam, az fantasztikus volt!”

Orim elmagyarázta, hogy a nők mennyire nem kívánják ezt a fajta figyelmet, és sokkal fontosabb számukra, hogy tiszteljék őket, semmint hogy megbámulják. “Azt akarom, hogy embernek lássanak – és szomorú, hogy néha a testszőrzet kell ahhoz, hogy ez így legyen” – mondta. Üzenete villámgyorsan terjedt a közösségi médiában, videója több mint 11 millió megtekintést ért el és 2 millió lájkot kapott. Az egyik kommentelő megosztotta, hogy ő ugyanezt teszi: “Többször is felemeltem a karomat, hogy megmutassam a hónaljszőrömet, amikor férfiak bámultak.”

Hatalmas közönsége egyetértett az üzenetével, sokan úgy döntöttek, ők is elfelejtik a borotvát.

“Évekbe telt, hogy ne foglalkozzak azzal, milyen szőrös vagyok” – írta egy kommentelő. Másvalaki bevallotta: “Rengeteg bölcsesség és bátorság van abban, amit mondasz és teszel! Köszönöm, hogy másoknak is bátorságot adsz, hogy önmaguk legyenek!” Videója hatására sokan követik a példáját, és támogatják a természetes test elfogadásáról szóló üzenetét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét