A nők agya szó szerint megváltozik szülés után. A tudósok rájöttek, hogy az anyák agyában a szürkeállomány megnő a szülés utáni 4 hónapban. De nem ez az egyetlen változás. Az egész életük megváltozik, lesz egy 24 órás állásuk. Szabadságra menni minden munkából szükséges, ez alól az anyaság sem kivétel. Talán furcsán hangzik, de a gyereknevelésből, imádott gyerekeink mellől is muszáj szabadságra mennünk.

Amikor egy gyerek megérkezik egy nő életébe, attól kezdve minden figyelem rá összpontosul, az anya saját szükségletei pedig háttérbe szorulnak. Lehet, hogy negatív dolognak gondolod, hogy a gyereknevelésből szabadságra menj, pedig nem az!

Ettől nem lesz valaki rossz anya. Ez csupán annyit jelent, hogy az anya magának és a családjának is boldogságot szeretne. Bármilyen formában megélheted ezt a szabadságot, elutazhatsz a tengerhez, együtt töltheted a hétvégét a barátaiddal, de az is sokat számít, ha csak a legjobb barátnődnél töltesz egy éjszakát. A lényeg, hogy tölts időt a gyerekeid nélkül, tölts időt azzal, hogy magaddal foglalkozol!

Egy anya teljesen ki tud merülni a szakadatlan házimunkában, a feladatok intézésében, a gyerekekkel kapcsolatos dolgok elvégzésében. Ez a fáradtság stresszt szül, az anya pattanásig feszült idegei pedig az egész családi légkörre kihatnak. Ha egy anya szabadságra megy, az tehát nemcsak neki, de az egész családnak jó.

Sokkal könnyebben lesz képes megbirkózni a mindennapos feladatokkal, kipihent lesz, tele energiával, és képes lesz újra örülni a gyerekeinek.

Az anyák feltétel nélkül szeretik a gyerekeiket. De legyünk őszinték, a végtelenségig elfáradnak tőlük. Ha egy anya szabadságra megy, az pozitívan fog hatni a gyerekekkel való kapcsolatára és a párkapcsolatára is. Érdekes dolgok történnek, miközben az anya távol van.

A család elkezdi értékelni az anya munkáját, és türelmetlenül fogja várni, hogy hazajöjjön. Az anyának pedig hiányozni fog az otthon és a család, és korábban akar majd hazamenni. A feladatokat már nem kötelességből fogja elvégezni, hanem azért, mert ezt szeretné. Örömmel készíti majd a reggelit másnap a családnak, hiszen a szabadsága alatt ez is hiányzott neki.

Pihenés közben az anya önmagára tud koncentrálni és a saját vágyaira. Mikor fordult elő, hogy magadra gondoltál, és nem arra, hogy mire van szüksége a gyerekednek? Egy gondos anya önmagával szemben is gondoskodó.

Természetesen nem arról van szó, hogy minden anyának a családi kasszát kimerítve kellene befizetnie luxus utazásokra vagy felvásárolni egy dizájner bolt teljes készletét. De néhány napra szabadságra menni az anyaságból, és nem anyának és háziasszonynak lenni, segít jobban megismerni önmagad, és harmonikusabban élni az életet.

Minden anya megérdemli a pihenést. Azért pedig nem szabad hibáztatni, mert vágyik a gyerekei nélkül is eltölteni egy kis időt. És nem szabad, hogy ezért bűntudata legyen. Rázd le a kétségeidet, és nyugodj meg, hiszen a gyerekek jól meglesznek, a párod pedig egy kis időre átveszi az anya szerepét, így jobban megérti, mennyi mindent teszel nap mint nap.

Ne feledd, nemcsak anya, de nő is vagy, akinek szüksége van arra, hogy a barátaival legyen, relaxáljon és feltöltődjön energiával. Ha anya vagy, minden jogod megvan vakációra menni, hogy visszatérve újult erővel és örömmel vesd bele magad az anyaságba!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét