Elég szokatlan módszer, mégis egyre több követője van Amerikában és Európában is. Hogyan jut valakinek eszébe kelkáposzta levelet tenni a mellére? Úgy, hogy meg akar szabadulni a mellfájdalomtól és a mell megduzzadásától, ami szoptatás során gyakran jelentkezik. De nem csak kismamáknak ajánlott ez a módszer, hanem azoknak is, akiknél a melltartó viselése okoz fájdalmat a mellben.

Hogyan működik?

Meglepő, de a kelkáposzta levelek szinte mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek. Egész egyszerűen “kivonzzák a betegségeket” a szervezetből. Tudományosan bizonyították, hogy ha szoptatás során hideg kelkáposzta levelet teszel a mellre, az nem csak megnyugtatja a fájó részeket, de megszünteti a duzzanatot is.

Így használd!

A kelkáposztát tedd be a hűtőbe 1 órára. Amikor eléggé lehűlt, húzd le a külső leveleit. A belső levelekből 2 darabot használj! Mosd meg őket hideg vízben, hogy biztosan tiszták legyenek.
A szár részt vágd le a levelekről, hogy könnyen felilleszthesd őket a melledre. Úgy helyezd el, hogy a mellbimbók szabadon maradjanak. Hagyd fenn kb. 20 percig, míg a tested melegétől átmelegszenek. Amennyiben nincs időd arra, hogy ezt a 20 percet fekve töltsd el, a leveleket egyszerűen csúsztasd a melltartódba, így végig a helyükön maradnak! Ha szükséges, ismételd meg a kezelést friss levelekkel!

Ha úgy érzed, ez a kezelés enyhített a mell duzzanatán és fájdalmán, ne alkalmazd tovább! Akkor használd legközelebb, ha újra tapasztalod a tüneteket!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét