Az odaégett étel maradványaitól megszabadítani a lábosokat és serpenyőket olykor komoly fizikai munka. Minden erőnket bevetve görnyedünk felettük, hogy intenzív izommunkával le tudjuk súrolni a szénné égett darabkákat, hol több, hol kevesebb sikerrel. Mostantól azonban ezt el lehet felejteni! Az ecet és a szódabikarbóna csodás kettőse az edénybe égett ételmaradékokkal szemben is győzelemre viszi a harcot!

Extra zsíroldó hatás, semmi káros anyag, maximális tisztítóerő – ezt tudja nyújtani az ecet és a szódabikarbóna, ami a takarításban és a háztartásban számos feladatot képes megoldani más vegyi anyagok és az izomerő helyett. Az odaégett ételmaradékot a legegyszerűbb ezekkel eltávolítani, hiszen nem tesznek kárt az edényben, sem bennünk, sem a környezetben, ugyanakkor páratlan hatékonysággal működnek.

Így csináld!

A piszkos edénybe önts 1 bögre forró vizet és adj hozzá 1 bögre ecetet. Ha kisebb edényről van szó, elég összesen annyi folyadék, amennyi az alját ellepi. Ezután adj hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát. Ne ijedj meg, a keverék azonnal erősen habzani kezd! Ez jelzi, hogy az összetevők megkezdték a munkát, kezdik fellazítani a leégett ételmaradékot. Az ecetes-szódabikarbónás vizet hagyd addig az edényben, míg teljesen ki nem hűl. Ekkor öntsd ki belőle a vizet a felázott ételmaradékkal együtt, öblítsd ki még egyszer, majd a szokásos módon mosd el. A legjobb, ha mosogatókefével és mosószeres vízzel enyhén átdörzsölöd. Elmosás után töröld szárazra. A sokat látott edényed pontosan úgy fog festeni, mintha új lenne!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here