Egy floridai apukának nagy meglepetésben volt része, miután posztolt egy fotót, amelyen lányai báli ruháját mutatja meg. A kép vírusszerűen terjedt az interneten, rengetegen kritizálták a lányok ruháját.
Az apa úgy döntött, lányai védelmére kel, és bebizonyítja, hogy egy apa mindig támogatja a gyermekeit.

Facebookon posztolta a fotót.

Matt Austin megosztott egy fotót a Facebookon, amelyen lányaival, a 17 éves Addisonnal és a 14 éves Oliviával látható. “A lányaim kicsit túl jól néztek ki a szalagavatón. Hiszed vagy sem, de a bensőjük még szebb” – írta az apuka a fotóhoz.

Több mint 2000 kommentet kapott. “Azt hittem, ez egy ártatlan dolog – mondta. – Csak posztoltam egy fotót, amin a lányaimmal vagyok. Ez volt az első alkalom, hogy mindketten szalagavatóra mentek, hiszen az egyik gólya, a másik végzős. Mindig posztolok fotót, legyen szó bálról vagy szalagavatóról, nem szoktam ilyesmin gondolkodni.”

Sokan kritizálták a lányokat és az apát is.

Austin elmesélte, hogy aznap este ránézett a telefonjára, és látta, hogy a szokásosnál legalább kétszer több komment érkezett a fotóra. “Ahogy görgettem, mindenféle negatív kommentet láttam, olyat is, hogy rossz apa vagyok” – mondta.

Sok megjegyzést kapott: “Ezek a lányok túl fiatalok ahhoz, hogy ilyen provokatívan öltözzenek. Tisztelniük kellene önmagukat.”, “Nagyon szomorú, hogy egyes szülők szerint normális olyan ruhában elengedni lányokat, hogy mindenük kint van.”, “Apaként neked kellene szégyellned magad.”

Austin újra a közösségi médiához fordult.

Austin úgy döntött, készít egy TikTok-videót, amelyben elmagyarázza a követőinek, hogy a lányok apjaként mindig is bosszantotta, mikor az emberek azt mondják, a lányainak úgy kellene öltözniük, hogy ne keltsék fel a fiúk figyelmét. Az apa tisztázta, hogy szerinte nem a lányai feladata biztosítani azt, hogy mások fiai kizárólag az iskolára koncentráljanak.

Elmagyarázta, miért nem szól bele a lányai öltözködésébe.

Austin a videót azzal zárta, hogy ha elkezdené szabályozni a lányai öltözködését, 3 dolog történne: először is az, hogy megutálják őt az önkényes szabályok miatt, másodszor az, hogy elkezdenek hazudni neki. Harmadszor pedig az, hogy azt tanítaná ezzel, hogy teljesen rendben van, hogy egy férfi mondja meg nekik, hogyan öltözzenek, mert túl jól néznek ki.

Austin videójára rengeteg támogató visszajelzés érkezett.

“Így kell ezt, Apuka! – írta neki valaki. – A valódi szülők segítik és támogatják a gyermekeiket, és ő pontosan ezt teszi.” Sokan írtak hasonlókat: “A legszerencsésebb lányok a világon!”, “Gyönyörű fiatal lányaid vannak, csak így tovább, Apuka!”, “Nekem egy lányom és egy fiam van, és 100%-ig egyetértek veled!”

“Az emberek azt kérdezik, mit remélek ettől, de engem csak a lányaim érdekelnek – mondta az apa. – Mindig is azt mondtam a lányaimnak, hogy ott leszek mögöttük, és támogatom őket. Azt hiszem, ezt be is bizonyítottam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here