A nap süti az arcodat, a szél fújja a hajadat, érzed a természet illatát. Lehetne ennél jobb? Igen, ha maximális biztonságban tudhatnád magad a kullancsoktól!

A kirándulások legrosszabb része, mikor otthon centinként kell átnézni a ruhánkat és magunkat tetőtől talpig, hogy vajon hazahoztunk-e hívatlan vendéget is. A kullancs nagyon komoly betegségek okozója lehet nálunk embereknél és állatoknál is, éppen ezért, ha legközelebb a szabadba készülsz, el ne felejtsd magaddal vinni a saját kezűleg készített kullancsriasztódat!

Kullancs- és bolhariasztó kedvenced számára

1 bögre vízhez adj 2 bögre ecetet. Egy szórófejes flakonban jól rázd össze. A kullancsok gyűlölik az ecet szagát, ezért nagyon könnyen elriaszthatod őket vele. Szükséged lesz még 2 evőkanál növényi olajra, illetve, ha a bolhákat is szeretnéd minél távolabb tudni kedvencedtől, 1 evőkanál citrus-, citrom- vagy borsmenta olajra. Az állat száraz bundájára fújd a keveréket, de érzékeny területeket – szem, fül, genitáliák, száj – kerülj! Ha az állat egész nap folyamatosan kint tartózkodik, naponta 2-3-szor alkalmazd, egyébként elég naponta 1-szer befújnod vele.

Kullancsriasztó neked

Egy egyszerű kullancsriasztót házilag kevés összetevőből el lehet készíteni. 2 bögre ecet, 1 bögre víz és 20 csepp fürdőolaj kell hozzá. Ez utóbbi azért, hogy ne legyen egész nap ecet szagod. Az eukaliptusz olaj is jó választás, az egyik legjobb kullancsriasztó illóolaj. Tehetsz bele citrus- és borsmenta olajat is. A ruhádra, a hajadra és a bőrödre is fújhatsz belőle! 4 óránként ismételd meg, hogy biztos legyen a hatás!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét