Christina Applegate édesanyja oldalán debütált a televízióban az Ármány és szenvedély című szappanoperában, amikor csupán néhány hónapos volt. Ami viszont világszerte ismertté tette, az az Egy rém rendes család volt. Egész életét a kamerák előtt töltötte, legutóbbi munkája a Halott vagy című sorozat volt.
Ennek kapcsán Christina úgy érzi, valószínűleg az utolsó produkció volt ez, amiben szerepet vállalt, hiszen küzdelmet folytat a sclerosis multiplexszel.

“Bárcsak jobban odafigyeltem volna, de honnan tudhattam volna?”

Christina néhány évvel ezelőtt vett észre a testén különös változásokat. Emlékszik, milyen ügyetlennek érezte magát egy táncos jelenet közben. Aztán észrevette, hogy már a tenisz sem megy úgy, mint régen, de arra gondolt, csak keményebben kell dolgoznia.

2021 nyarán kapta meg az életét megváltoztató diagnózist.

A sclerosis multiplex egy krónikus autoimmun betegség, ami az agyat és a gerincvelőt érinti. A tudósok még nem jöttek rá a pontos kiváltó okra, de világszerte nagyjából 2,5 millió ember szenved ebben. Az SM nem halálos betegség, de rokkantsághoz vezet az évek során. Az SM-ben szenvedők élettartama átlagosan 5-10 évvel rövidebb.

Christina Applegate egy tweetben hozta nyilvánosságra betegségét: “Kedves barátaim! Néhány hónappal ezelőtt SM-et diagnosztizáltak nálam. Ez egy különös utazás. De sok olyan ember támogat, aki szintén ebben a betegségben szenved. Rögös ez az út, de az élet megy tovább.”

Annak a tévéműsornak a forgatása, amelyen akkor dolgozott, 5 hónapra teljesen leállt a diagnózis után, hogy Applegate megkezdhesse a kezelést. “Olyan érzés volt, mintha azt gondolták volna: ‘Hadd kapjon gyógyszert, hogy jobban legyen.’ De nincs olyan, hogy jobban. Mégis jót tett ez nekem. Fel kellett dolgoznom ezt a veszteséget az életemben, szóval szükségem volt erre az időre.”

A fekete humorú sorozat premierjének kapcsán Applegate így nyilatkozott: “Ez az első alkalom, hogy úgy láthatnak, amilyen vagyok. Felszedtem 18 kilót; nem tudok járni bot nélkül. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy nagyon is tisztában vagyok a helyzetemmel. Biztos vagyok benne, hogy azt fogják mondani, hogy ‘Nem tudok túllépni rajta.’ Jó, akkor nem. De remélem, az emberek túl tudnak, és élvezni fogják a sorozatot.”

Applegate boldog anya és feleség.

Applegate és a lánya 2015-ben

Applegate és a holland dobos, Martyn LeNoble 2013-ban házasodtak össze. Lányuk, Sadie Grace 11 éves. Férjéről a színésznő így mesélt: “Nagyon hálás vagyok Martynnak, mert ő volt a kősziklám ebben az egészben. Adott valamit, amiért valóban élni szeretnék, és valamit, ami megmosolyogtat.”

Applegate és LeNoble 2016-ban

A színésznő 2 év óta először lépett a nyilvánosság elé.

Applegate csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán. A ceremóniára 2022 novemberében került sor, az eseményen jelen volt a családja, valamint egykori és mostani kollégái.

“Nem azt mondom, hogy barátaim vannak, nekem családom van. Ezek az emberek törődnek velem. Foglalkoznak velem az év minden napján, nélkülük nem tudom, mihez kezdenék” – mondta, mielőtt a “világon a legfontosabb emberhez”, a lányához, Sadie-hez fordult. Az alábbi videón megtekinthető a teljes beszéd.

Bár úgy hiszi, ez volt a legutolsó szerepe, nyitott arra, hogy újabb erőfeszítéseket tegyen.

A jövő kapcsán Applegate elmondta, gyászolja azt az embert, aki korábban volt, és meg van győződve arról, hogy többé nem vállal szerepet, tekintettel arra, hogy utolsó munkáját mennyire nehezen tudta végigcsinálni. Ennek ellenére szeretne elmélyülni a szórakoztatóipar más szféráiban is. “Olyan helyet kell találnom, ami annyira szeretetteljes, mint ezt a forgatás volt. Ahol nem dívának hisznek, ha azt mondom, csak napi 5 órát tudok dolgozni” – mondta.

Christina Applegate-nek csakis köszönettel tartozunk az elmúlt évtizedekért, és reméljük, láthatjuk még új produkciókban.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here