Egy olyan világban, ahol a gyermeki nevetés gondtalan örömmel tölti meg a levegőt, most megismerhetsz egy szívszorító történetet. Pomelo önzetlen elköteleződése az iránt, hogy gondozza fogyatékkal élő édesanyját, megrendítően emlékeztet a határtalan szeretetre, ami a legtisztább szívekből fakadhat, akár még a legfiatalabb korban is.

A tiszta és igaz szeretetről a tettek árulkodnak.

Pomelo az a kisfiú, akinek az “Őrangyal” becenevet adták figyelemre méltó felelősségtudata miatt. Alig 2 évesen, mikor a legtöbb gyermek elmerül az önfeledt játékban, Pomelo elhivatottan segíti fogyatékkal élő édesanyját.

Önzetlen elköteleződése több mint kivételes, hiszen panasz nélkül végzi feladatait, bizonyítva ezzel a már egészen kiskorában belenevelt értékeket. Még a különböző emberektől érkező reakciók ellenére is családként ellenállóvá tudtak válni.

Az odaadás és a szolgálat erősíti a kapcsolatukat.

Wang, Pomelo anyukája agyi bénulással küzd, ami nagyban korlátozza az izomzatának működését és irányítását. 2 éves fia, Pomelo teljes szívéből az ő szolgálatának rendeli alá magát. Pomelo állhatatos társ, aki fogja a hajszárítót az anyukájának, és segítő kezet nyújt a lépcsőnél is.

Segít édesanyjának az étkezésekben, és beköti a cipőjét. Pomelo számára nem idegen a házimunka, kész olyan feladatokat is elvégezni, mint a főzés, a terítés, és még a szennyessel is elbánik, bőven meghaladva saját életkorát.

Nehézségeken át együtt, szeretetben.

Wang büszkén tanúsítja fia intelligenciáját és megfontoltságát. Nemcsak emlékszik anyukája szavaira, de komolyan is veszi őket, főleg, ha a biztonságról van szó. Mióta édesanyja egyszer elcsúszott a csúszós padlón, Pomelo küldetésének tekinti, hogy minden helyzetben gondoskodjon édesanyja biztonságáról.

Érti, hogy mennyire fontos megkönnyíteni anyukája életét, és ő pontosan ezt teszi azzal, hogy segít bizonyos feladatokban és nem rosszalkodik. Egyesek szerint ez önzőség vele szemben, hiszen csak egy gyerek, és máris rengeteg felelősség nyomja a vállát. De Pomelo szereti ezt csinálni, tetteiben minden szeretet benne van.

Remény és soha véget nem érő szeretet.

Pomelo nagy becsben tartott áldás a szülei számára, akiket vizsgálatoknak vetettek alá az agyi bénulás miatt. Sokan megkérdőjelezik, hogy jól tették-e, hogy gyermeket vállaltak, de az anya semmit nem bánt meg. Igaz, néha bűntudatot érez azért a felelősségért, amit fia vállára tett már ilyen fiatalon.

A fizikai kihívások ellenére azonban elkötelezettek amellett, hogy minőségi oktatásban részesítsék fiukat, kamatoztatva intelligenciáját. “Én azt választottam, hogy anya leszek. Magabiztosan tudom azt mondani, hogy fel tudom nevelni a fiamat. A fogyatékkal élő emberek is emberek. Ahol van élet, ott van lehetőség” – mondta Wang.

A csapások közepette a szeretet csak úgy sugárzik ebben a családban. Pomelo története arra emlékeztet bennünket, hogy az elszántság és az áldozatvállalás nem ismer határokat, ha arról van szó, hogy szebb jövőt adhatunk azoknak, akiket szeretünk.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét