Hollywoodban a házasságok sokszor rövid életűek, a szerelmek pedig gyakran még ennél is hamarabb véget érnek. Egy olyan páros, aki hosszú éveken át kitart egymás mellett, már önmagában okot ad az ünneplésre. Ilyen a 46 éves Freddie Prinze Jr. és a 44 éves Sarah Michelle Gellar is, de ami még különlegesebbé teszi őket, hogy kapcsolatuk csupán barátságnak indult.
Ismerd meg gyönyörű történetüket!

Az egész egy jó munkakapcsolatnak, laza barátságnak indult.

Sarah Michelle Gellar és Freddie Prinze Jr. 1997-ben, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című film forgatásán találkoztak. Bár nem sok közös jelenetük volt, közelebb hozta egymáshoz őket az, hogy Gellar nem vezetett vagy nem volt jogosítványa.

A forgatás helyszíne Southport volt, ami 48 km-re volt a legközelebbi nagyvárostól, Wilmingtontól, ezért Prinze Jr. kezdte fuvarozni Gellart.

Egy interjúban így mesélt erről: “Egy óra volt eljutni az edzőterembe. És amikor a filmforgatás South Parkba helyeződött át, ő nem tudott hogyan eljutni oda. Ekkor kezdtem el fuvarozni, és így lettünk barátok. Beszélgettünk az életről meg hasonlókról, és rájöttünk, hogy tulajdonképpen teljesen másként gondolkodunk szinte mindenről. Ő New Yorkban született és nőtt fel, én meg Los Angeles-i gyerek vagyok, ezért mindent ellentétesen láttunk.”

Így szövődött köztük barátság, majd később, 2002-ben ismét együtt szerepeltek a Scooby-Doo-ban.

Prinze Jr. főzni akart neki, mert az ő családjában így szokás.

Gellar és Prinze Jr. egyre jobban kijöttek egymással, bár a férfi első reakciója az volt, hogy főzni akart a lánynak, mert túl soványnak találta, és amúgy is ez volt a szokás a családjában. A színész így mesélt erről: “Elkezdtünk minden héten grillezni a házában, átmentünk hozzá az unokatestvéreimmel együtt, és főztünk neki meg a barátainak. Jól megetettük, így kezdődött a barátságunk.”

Ami lenyűgözte Freddie-t a lányban.

Három évvel később Gellar és Prinze Jr. még mindig összejártak enni, majd 2000 januárjában egy közös barátjuk révén találkoztak újra. A barát azonban lekéste a járatot, viszont a két színész ennek ellenére is úgy döntött, hogy találkoznak.

Gellar ezt írta Instagramon: “20 évvel ezelőtt ezen a héten a barátom (Freddie Prinze Jr.) és én egy közös barátunkkal vacsoráztunk volna. Ő lekéste a járatát, de mi úgy döntöttünk, mégis találkozunk. Most, 20 évvel később, 17 év házassággal és 2 gyerekkel a hátunk mögött még mindig járunk oda vacsorázni. Szóval, köszönöm neked Leslie, hogy nem jelentél meg azon a vacsorán.”

Ezen az első randevún rögtön volt valami, ami levette a lábáról Freddie-t. A férfi egy menő sushi étterembe vitte Sarah-t, és közben rájött, hogy teljesen más, mint amilyen lányokkal eddig dolga volt.

“Akkoriban Hollywoodban sok lány – főleg a színésznők – egyszerűen nem evett. Csak salátát kértek. Sarah eljött velem vacsorázni, leültünk. Evett mindent, köztük olyan rákot is, ami korábban még a pulton sétált előttünk, majd olajban kisütötték. Azt mondta: ‘Ez popcorn, próbáld ki.’ Ekkor gondoltam azt, hogy ez a nekem való lány” – mesélte Freddie.

A randitól az esküvőig és a házasságig.

Gellar egy kicsit másként emlékszik vissza: “Nagyon régóta barátok voltunk, és korábban már rengetegszer vacsoráztunk együtt. Azon a bizonyos vacsorán is két barát voltunk, akik újra találkoztak. Hosszasan autóztunk és hosszasan vacsoráztunk, aztán a dolgok csak úgy megtörténtek. Akkoriban én nem hittem a házasságban, de Prinze Jr. rögtön tudta, hogy már senki mással nem akar többé randizni.”

Freddie azt mondta: “Nem randiztam más lányokkal, eszemben sem volt. Egy napon egyszerűen csak tudtam, hogy el fogom venni feleségül és meg fogom kérni a kezét. Azt nem tudtam, hogy mikor vagy hogyan. Szerencsére ő ugyanígy érzett, és a megérzéseim jók voltak. Együtt vagyunk, mert szeretjük egymást. Meg tudjuk egymást nevettetni.”

Miután 2000-ben elkezdtek randizni, 2001-ben sor került az eljegyzésre, 2002 szeptemberében, Mexikóban pedig az esküvőre is.

A gyerekek a legfontosabbak.

2007-ben, mikor az 5. házassági évfordulójukat ünnepelték, Gellar megváltoztatta a nevét Sarah Michelle Prinze-re. 2009-ben megszületett az első gyermekük, Charlotte Grace Prinze, majd a fiúk, Rocky James Prinze 2012-ben.

A pár élete ezzel megváltozott, de csakis a jó értelemben. Prinze csupán 10 hónapos volt, mikor elvesztette édesapját, ezért számára mindennél fontosabb volt az apaszerep: “Mikor megszületett a lányom, az nagyon sokat jelentett nekem. Teljes munkaidőben apuka lettem. Ez nem is munka. Ezt imádom csinálni.”

Miután megszülettek a gyerekeik, jóval válogatósabbak lettek a munkaajánlatokkal kapcsolatban. Mivel Sarah-t egyedülálló anya nevelte fel, mindennél jobban akarta, hogy családja, otthona legyen. 2012-ben így nyilatkozott: “Veszekszünk azon, hogy ki maradjon otthon. Ez a legtöbb családnál úgy megy, hogy senki nem akar otthon lenni, inkább visszamennének dolgozni, de nálunk pont fordítva van. Otthon voltál 2 évig, most én következek!”

A gyerekekkel szigorúak, nem engedik őket a közösségi oldalakra, és vacsora közben sem szabad elővenni a telefonokat. A kétgyermekes anyuka úgy gondolja: “Vannak, akik szerint túl nagyok az elvárásaink, de szerintem a gyerekeink tudják, mit jelentenek a szabályok. Amikor csak megtehetjük, a család együtt vacsorázik, az asztalnál pedig nem szabad elővenni a telefonokat. Leülünk és együtt vacsorázunk.”

Házasságból otthon.

A pár sikeres házasságot, kiegyensúlyozott szerelmi életet, szülőséget és karriert mondhat magáénak. Sarah férje könyvéből idézett: “A társadalmunk technológiailag fejlett közösség, de melyek azok a pillanatok, mikor igazán kapcsolatba tudsz kerülni másokkal? Akkor, mikor leteszed a telefonodat, akkor van egy-egy olyan pillanat. Rájöttem, hogy számomra minden az étel körül forog. Akár otthon vacsorázol a konyhádban, akár elmész valahova enni a barátaiddal, általa szerezhetsz emlékeket.”

22 évvel azután, hogy az evésen keresztül szerelmesek lettek egymásba, a pár még mindig imád főzni. Prinze Jr. ételek iránti rajongása az egész család szenvedélyévé vált, Gellar és a gyerekek is szívesen csatlakoznak hozzá.

Prinze így beszélt: “Tökéletes egyensúlyt sikerült teremtenünk. Volt egy szilárd alapunk, erre építkeztünk, és valószínűleg ezért vagyunk mindig ennyire elemünkben.” Szerelem, ételek és ismerni egymást – ez az ő tökéletes házasságuk receptje.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here