A társadalmi sztereotípiák ellenére Gwyneth Paltrow bizonyítja, hogy az életkor fejben dől el. 50 éves, és büszke rá. Jól érzi magát smink nélkül és bikiniben is. Ez az önszeretet igazi példája.

Minden reggelt egy kanál kókuszolajjal kezd.

Gwyneth nem fél az öregedéstől, sem a ráncoktól, de ez nem azt jelenti, hogy nem törődik magával. Egy interjúban elmesélte, hogy reggelente a legelső dolog amit csinál, a kókuszolajjal történő öblögetés. “Beveszek egy kanál olajat a számba. Miközben elhúzom a függönyöket és hasonlók, öblögetek vele. Ez egy ajurvédikus módszer a szájban lévő baktériumok eltávolítására.”

Elfogadja az esendőségét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés


Azt vallja, hogy a testben végbemenő valamennyi változás normális. Ezt is szeretni kell: “Elfogadom a striákat, a megereszkedett bőrt, a ráncokat. Elfogadom a testem, és elengedem a tökéletességre való vágyakozást, hogy tökéletesen nézzek ki, ellenálljak a gravitációnak, a logikának, az emberi mivoltomnak. Elfogadom az esendőségemet.”

Az egyik módszere az élet élvezetére az, hogy visszavesz a tempóból, és leszűkíti az őt körülvevő emberek körét. De az apró dolgok, mint például vacsorát főzni, szintén fontosak lettek számára.

Számára létfontosság a privát szféra megőrzése, és a férjével való kapcsolat folyamatos erősítése: “Továbbra is szeretném nyitva hagyni a legmélyebb bensőmet a férjem számára, még akkor is, ha ez megijeszt engem.”

50-nek lenni sokkal jobb, mint 30-nak.

Az 50 nem rémíti meg a színésznőt, éppen ellenkezőleg. Azt mondja, mikor 30 éves lett, sokkal nagyobb nyomást érzett arra, hogy megházasodjon és gyereke legyen. 40-nél pedig teljesen kiborult. Aztán megkérdezte magától, hogyan szeretne megöregedni és mit szeretne a jövőben. Most remekül érzi magát, és megtalálta a helyét a világban.

A fiatalság megőrzése nem a kozmetikai beavatkozásokról szól, sokkal inkább mentális feladat és életmód. Alapvetően fontos, hogy minden életkorban megtaláljuk a szépségünket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét