Megvan a saját takarítási rutinod, és ebbe senki ne szóljon bele. Igen ám, de lehet, hogy ha végignézed a lakásodat, bizonyos dolgokban az elmúlt évek tisztításaival több kárt okoztál, mint hasznot. Ideje szembenézni vele, hogy sok háztartási eszközt és tisztítószert megszokásból helytelenül használunk, de ennek a korszaknak most itt a vége!

Ecettel tisztítasz mindent

Nagyanyáink legfőbb fegyvere volt a takarításban, és a környezetvédelem jegyében ma is mind többen használják a háztartásokban. Természetes és olcsó tisztítószer, ehhez kétség sem férhet, de nem varázseszköz, amivel bármit megtisztíthatsz! Például a fából készült padlókon óriási károkat okozhatsz vele, de sok olyan természetes felület van még – pl. kőből készült munkalapok -, melyek nem bírják az ecet extrém savasságát.

Mérés nélkül töltöd a mosószert

Ha csak fogod a mosószert és belelöttyinted a mosógép adagolójába, szinte biztos, hogy többet használsz belőle a kelleténél. Ezzel nemcsak a pénztárcádat karcsúsítod, de komoly lerakódásokat is okozol a gépben. Minden mosószer esetében olvasd el az adagolási útmutatót, és annak megfelelően használd a terméket!

Papírtörlőt használsz a tükrökre

A puha, nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkező papírtörlők sok mindenre jók, de arra nem, hogy a tükröket megtisztítsd velük. Csúnya nyomokat hagynak a felületen, így ne csodálkozz, hogy a tükröd sosem lesz igazán tiszta, foltmentes. Helyette használj újságpapírt vagy mikroszálas törlőkendőt. És most előveheted az ecetet, amivel még hatékonyabb lesz a tükör pucolás!

Antibakteriális törlőkendővel tisztítod a tévét és a monitort

Nagyon rossz szokás, mivel az antibakteriális törlőkendő olyan vegyszereket tartalmaz, melyek károsítják a finom felületeket, így a tévé és a számítógép képernyőjét is. Elég, ha mikroszálas törlőkendővel szárazon vagy egy kicsit benedvesítve azt végzed a törölgetést.

Mindent ugyanazzal a szivaccsal törölgetsz

Ha a háziasszonyok döntő többségéhez tartozol, hajlamos vagy arra, hogy mosogatás után a kezedben maradt szivaccsal töröld le a konyhapultot vagy akár a tűzhelyet is. Mosogatáshoz használt szivaccsal semmi mást ne törölgess át, hiszen az ételmaradékok miatt tele van baktériummal, így csak azokat fogod szétszórni a konyhában. Erre a célra rendszeresíts egy külön szivacsot.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here