Adhara Pérez, a fiatal mexikói lány különleges intellektuális képességeivel keltette fel a figyelmet. A 2011-es születésű, kivételes csodagyereket elképesztő intelligenciájáról ismerik, hiszen IQ-szint tekintetében még a legendás zsenit is felülmúlja. Adhara azt ígéri, hogy a következő években jelentősen hozzá fog járulni az univerzum megértéséhez.

A tanulást könnyűnek találta, de képes volt olyan környezetet találni, ami jobban megfelel különleges képességeinek.

A 11 éves Adhara már meglepően nagy teljesítményeket mondhat magáénak. Az sem gyakori, hogy valaki hamarabb befejezi a középiskolát, de neki ez 8 éves korában sikerült. Jelenleg a mexicói CNCI Egyetemen tanul mérnöknek, elsősorban a matematikára összpontosítva, teljes ösztöndíjjal.

IQ-ja magasabb, mint a leghíresebb tudósé.

162-es IQ-jával Adhara Pérez Sanchez már most megalapozta hírnevét tudományos körökben. Ez az érték valamivel magasabb, mint Stephen Hawking és Albert Einstein IQ-ja, amit 160-ra becsülnek.

Nem volt könnyű neki az iskolában.

Sanchez, akit 3 éves korában Asperger-szindrómával diagnosztizáltak, ekkoriban nehéz időket élt meg az iskolában, mivel furcsának bélyegezték a társai és a tanárai is. Édesanyja azonban nem hagyta, hogy ezek elijesszék, és arra bátorította lányát, hogy valósítsa meg az álmait.

11 évesen egyetemre jár.

Jelenleg a mexikói CNCI Egyetemen folytatja tanulmányait rendszermérnök és matematika szakon, abban bízik, hogy hamarosan az Egyesült Államokban járhat egyetemre. A csodagyerek már könyvet is írt a tapasztalatairól Ne add fel címmel.

Instagram-posztjaiban látható, hogy gyakran visel NASA felirattal ellátott ruhákat, miközben a Mars felfedezéséről és az űrügynökségnél való alkalmazásáról álmodozik.

Édesanyja, Nayeli benevezte Adharát egy versenyre, amiről azt gondolta, gyerekeknek szól, végül ez vezetett a felsőfokú tanulmányokhoz. Adharát lenyűgözte a gondolat, hogy űrhajós legyen, mikor az egyik tanára azt mondta neki, nevezzen be a versenyre.

Adhara így mesélt: “A nevem a Nagy Kutya csillagkép egyik csillagának nevéből származik. Wezen közvetlenül Adhara felett van. Aludra pedig Adhara alatt.” Így folytatta: “El akarok jutni az űrbe, és gyarmatosítani akarom a Marsot. Ha nem szereted, ahol vagy, képzeld el, hogy hol akarsz lenni. Én a NASA-nál látom magam, szóval megéri megpróbálni.”

Zseninek akkor neveznek valakit, ha az IQ-teszten legalább 140 pontot ér el. Az ilyen szintű intelligencia azonban ritka. Ennek ellenére sok zseni létezik, akik hétköznapi életet élnek átlagos munkával, míg mások forradalmi feladatokat visznek véghez, nemcsak a tudomány, de a művészetek vagy akár a sport területén is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét