Ma már szinte nincs olyan nő, aki valamilyen módon ne végezne fazonigazítást odalent. Évtizedek óta dívik az a nézet, hogy a természetes szőrzet meghagyása nem éppen vonzó, sőt, vannak, akik egyenesen gusztustalannak tartják. Ezzel lehet egyetérteni vagy éppen vitatkozni vele, tény azonban, hogy a természetes intim szőrzet leborotválása egészségügyi kockázatot is rejteget magában. Ha ez a művelet nálad is a napi rutin része, mindenképpen olvasd el a következőket!

Hőmérséklet szabályozása

Talán ez jutna eszedbe legutolsóként, de az intim szőrzet a hőmérséklet szabályozásában is fontos szerepet tölt be. Ahogy testünk bármely más területén, a szőrnek ezen a részen is megvan a maga funkciója a hideg és a meleg évszakokban is. Például a szőrtüszők segítenek lehűteni a bőrt akkor is, mikor izzadunk.

Fertőzések elleni védelem

Az intim részek borotválása rendkívül megnöveli a fertőzésveszélyt. A szőr védőgátat képez a baktériumokkal és más kórokozókkal szemben, teljes eltüntetése pedig nyílt utat enged nekik.

Hatása az ellenkező nemre

Ki hinné, hogy az intim szőrzet vonzó lehet a férfiak számára? Erről valószínűleg ők maguk sem tudnak, hiszen az egész tiszta kémia. A testünk intim részeken speciális illatot választ ki, ami kifejezetten vonzó az ellenkező nem számára. Ezt az illatot pedig a szőrzet tartósítja és árasztja magából.

Szemölcsök

A szemölcsök nemi úton terjedő betegségek jelei. Minél inkább lecsupaszítjuk magunkat odalent, annál nagyobb az esélye, hogy a kórokozók megtalálják a maguk útját, és fertőzések alakulnak ki. A szemölcsök pedig komoly veszélyt jelentenek az egészségre.

Irritáció

A borotválkozás, bármilyen ultramodern készülékkel is végzed, rendkívül káros a bőr számára. Irritációt, gyulladást, sebeket, karcolásokat okozhat, ami ezeken az érzékeny területeken még nagyobb problémát jelent.

Természetesen egyéni ízlés dolga, hogy milyen fazont választasz magadnak odalent. Az azonban tény, hogy a borotválkozás intim részeken egyáltalán nem kockázatmentes szokás, ezért ha ki is tartasz mellette, végezd fokozott odafigyeléssel!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét