Átlagban heti több órát töltünk mosással. Bár a modern mosógépek a munka nagy részét elvégzik helyettünk, a mosás eredményét javíthatjuk és sok időt spórolhatunk magunknak a következő egyszerű trükkel. Különösen nagy hasznát fogod venni, ha háziállatot tartasz vagy sok sötét ruhád van. Csak tégy egy nedves törlőkendőt a mosógépbe, mielőtt beleteszed a ruhákat. Az eredmény minden várakozásodat felül fogja múlni.

Nincs több szösz a ruhán.

A nedves törlőkendő eltávolítja a ruhákról a szöszöket, a hajszálakat, az állatszőrt. Az apró kis szennyeződések mind a törlőkendőn fognak kikötni, így a ruhák jóval tisztábbnak tűnnek majd, és mosás után nem kell a hajszálak és szöszök leszedésével töltened az idődet.

Hogyan csináld?

Legfeljebb 3 törlőkendőt tégy a mosógépbe. Mikor a dob elkezd forogni, a törlőkendők elvegyülnek a ruhákkal és összegyűjtik a szöszöket, szőrszálakat. Minden mosáshoz új törlőkendőt használj.

Győződj meg róla, hogy a törlőkendő elég erős.

A nedves törlőkendőnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy mosás közben ne hulljon darabokra. Próbáld meg csíkokra tépni. Ha nem vagy csak nehezen sikerül, akkor beteheted a gépbe.

A papír és a textil nem működik.

A nedves törlőkendőt ne próbáld meg kiváltani papír zsebkendővel vagy egy darab ronggyal. A papír feloldódik a vízben, a textil pedig nem gyűjti össze a szennyeződéseket.

Az illatától megszabadulhatsz.

Ha nem szeretnéd, hogy a ruháidnak olyan illata legyen, mint a törlőkendőnek, használj antibakteriális vagy illatmentes nedves törlőt. De öblítő használatával is megszabadulhatsz a törlőkendő illatától.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here