Átlagban heti több órát töltünk mosással. Bár a modern mosógépek a munka nagy részét elvégzik helyettünk, a mosás eredményét javíthatjuk és sok időt spórolhatunk magunknak a következő egyszerű trükkel. Különösen nagy hasznát fogod venni, ha háziállatot tartasz vagy sok sötét ruhád van. Csak tégy egy nedves törlőkendőt a mosógépbe, mielőtt beleteszed a ruhákat. Az eredmény minden várakozásodat felül fogja múlni.

Nincs több szösz a ruhán.

A nedves törlőkendő eltávolítja a ruhákról a szöszöket, a hajszálakat, az állatszőrt. Az apró kis szennyeződések mind a törlőkendőn fognak kikötni, így a ruhák jóval tisztábbnak tűnnek majd, és mosás után nem kell a hajszálak és szöszök leszedésével töltened az idődet.

Hogyan csináld?

Legfeljebb 3 törlőkendőt tégy a mosógépbe. Mikor a dob elkezd forogni, a törlőkendők elvegyülnek a ruhákkal és összegyűjtik a szöszöket, szőrszálakat. Minden mosáshoz új törlőkendőt használj.

Győződj meg róla, hogy a törlőkendő elég erős.

A nedves törlőkendőnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy mosás közben ne hulljon darabokra. Próbáld meg csíkokra tépni. Ha nem vagy csak nehezen sikerül, akkor beteheted a gépbe.

A papír és a textil nem működik.

A nedves törlőkendőt ne próbáld meg kiváltani papír zsebkendővel vagy egy darab ronggyal. A papír feloldódik a vízben, a textil pedig nem gyűjti össze a szennyeződéseket.

Az illatától megszabadulhatsz.

Ha nem szeretnéd, hogy a ruháidnak olyan illata legyen, mint a törlőkendőnek, használj antibakteriális vagy illatmentes nedves törlőt. De öblítő használatával is megszabadulhatsz a törlőkendő illatától.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

6 hozzászólás

  1. A cikk elolvasása után sajnos nem tudom hogy milyen törlőkendőt használjak a szőrzet összeszedésére a mosógépben. Kérem tanácsukat. Köszönöm

  2. Akkor mi az , ami működik, ha se papír, se textil?Jó lett volna ezt hangsúlyozni, és nem azt, hogy mi nem működik….

  3. Nedves törlőkendőt kell használni, és olyat ami nem szakad…. bele van írva a cikkbe…. nem véletlenül nem írnak márkákat, a képnél is ki van takarva. Biztos van otthon nedves törlőkendő, “A nedves törlőkendőnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy mosás közben ne hulljon darabokra. Próbáld meg csíkokra tépni. Ha nem vagy csak nehezen sikerül, akkor beteheted a gépbe.” próbáld ki rajta. Ha jó akkor csináld vele, ha nem akkor próbáld ki másik márkával, ha az se jó akkor törölgetni még mindig jó lesz.

  4. Amire rá van írva,hogy ne dobhatod a wc – be. Az elég erős. Bár én még nem használtam a mosáshoz. Eddig szivaccsal próbálkoztam. Sajnos nem tökéletes.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét