A hormonváltozások és az idő múlása miatt nehezebb feladat megőrizni a haj szépségét 50 év felett, de szerencsére nem lehetetlen! Bizonyos dolgokra jobban kell figyelni a hajápolásban, tudni kell, hogy mit tehetünk és mit nem a korábbiakhoz képest. Ha a változásokhoz képesek vagyunk alkalmazkodni, hajunk is ugyanezt teszi és szépsége nem lesz a múlté!

Tápláld!

A fiatalabb korosztály általában többet foglalkozik a hajával és ez meg is látszik. Gondot fordítanak arra, hogy akár az étkezés, akár étrendkiegészítők útján biztosítsák azokat a tápanyagokat, melyek nélkül a haj egyszerűen nem lehet egészséges. Kövesd a példájukat!
A biotin és a niacin a két legfőbb tápanyag a haj számára, emellett a cink pótlásáról sem szabad megfeledkezni. Nézz körbe az üzletek polcain, számtalan olyan étrendkiegészítőt fogsz találni, amit kifejezetten a haj igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. Szedd őket rendszeresen! Ennek még nagyobb a jelentősége, ha rendszeresen fested a hajad, kémiai anyagokkal kezeled vagy gyakran teszed ki hőhatásnak.

Figyelj a fejbőrödre!

A hajnövekedés a hajhagymáknál kezdődik, a hajhagymák egészsége pedig nagyban múlik a fejbőr állapotán. Ebből a szempontból fontos a vérkeringés élénkítése, az elhalt hámsejtek eltávolítása, melyek elzárják a hajhagymákat. Masszírozással és a fejbőr számára ideális pakolásokkal, radírozással ezeket könnyen elvégezhetjük.

Vizsgáltasd meg a pajzsmirigyedet!

A pajzsmirigy alulműködés 50 év felett 50-ből 1 nőt érint. Nagyon gyakori probléma, ami sokféle tünetet okoz, pl. elhízást, szívbetegséget, de hatással van a hajra is. Elvékonyítja, rontja a minőségét és hajhullást is előidézhet. Ha a hajad állapotában te is észreveszel ilyen változásokat, keresd fel az orvost, mert valószínű, hogy a pajzsmirigy nem megfelelő működése áll a háttérben.

Törekedj a természetességre!

Hajad formázásakor és kezelésekor igyekezz korlátozni a kémiai anyagok használatát. Hagyd el a hajformázókat, vedd alacsonyabb hőfokra a hajszárítót, ne süsd és ne egyenesítsd a hajad, ha lehetséges. Amennyiben nem tudsz ezekről lemondani, csak akkor alkalmazd őket, amikor fontos megjelenésed van. Válassz olyan frizurát, ami a hétköznapokban nem igényel túl sok formázást és hőkezelést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét