Közel 20 éve vannak együtt, és úgy tűnik, semmi sem halványíthatja el a szerelmet Harrison Ford és Calista Flockhart között. Ez a kivételes pár még a sok különbözőség ellenére is képes boldogulni egy olyan világban, ahol a hosszútávú kapcsolatok ritkaságszámba mennek.
Utánajártunk, hogy mi a titka az ő szétszakíthatatlan kapcsolatuknak.

Egy szerelem, aminek nem sok esélye volt, mégis kibontakozott.

Amikor Calista és Harrison először találkoztak 2002-ben a Golden Globe-díjátadón, a színésznő véletlenül leöntötte az italával a színészt, mikor már vagy 20 perce beszélgettek. Ez a kis incidens végleg megtörte köztük a jeget, hiszen valljuk be, elég zavarba ejtő lehetett találkozni az ikonikus Indiana Jones-filmek hősével. Bár maga Calista Flockhart is egy köztiszteletben álló, Golden Globe-díjas színésznő.

Közös volt bennük a szakmájuk és hogy mindketten jól ismerték Hollywoodot. Ám magánélet tekintetében talán nem is különbözhettek volna jobban. Ford már kétszer elvált és 4 gyermeke volt, Calista pedig egyedülálló anyaként nevelte az akkor örökbefogadott fiát.

Számára ő egy cuki kisfiú, még akkor is, ha 22 évvel idősebb nála.

A 22 év korkülönbség szintén egy nagy különbözőség volt a két színész között, de úgy tűnik, az életkor tényleg csupán egy szám. 2003-ban egy interjúban Calista úgy nyilatkozott, a korkülönbség nem érdekelte őt, gyakran meg is feledkezett arról, hogy Ford 22 évvel idősebb nála. Azt is hozzátette, hogy számára ez a hollywoodi sztár olyan, mint egy kisfiú. Az első közös reggelükön inkább cukinak találtam, semmint jóképűnek.

Felelevenítette benne az elköteleződés érzését.

Mielőtt találkozott Calistával, Hollywood szívtiprója leginkább a bárokat és az éjszakai klubokat járta. Egy ideje már nem volt komoly kapcsolata, de a Calistával való megismerkedés fordulópontot jelentett az életében. Maga is meglepődött azon, hogy felfedezte magában, képes a hosszú távú elköteleződésre, egy igazi komoly kapcsolatra.

Közös élet, közös feladatok.

Képzett pilótaként Ford a valóságban sem áll távol a mozivásznon alakított kalandhősöktől. A repülés iránti szenvedélyével pedig feleségét is megfertőzte, aki egyszer elmondta, teljesen szabadnak érzi magát odafent, és kicsit sem fél férjével repülni, mert maximálisan bízik benne. De nem csak a kalandokról szól egy tartós kapcsolat, hanem a feladatok közös megosztásáról is. Ford elmondta, hogy csak azután megy repülni vagy túrázni az erdőbe, ha a felesége által kijelölt házimunkákat már elvégezte.

Ford odaadó apukája örökbefogadott fiuknak, a 20 éves Liamnek is. 2003-ban viccesen beszélt arról, hogy 4 gyerek után már nagy gyakorlata van Liam pelenkázásában. “Jó vagyok a pelenkázásban. Nincs értelme veszni hagyni ezt az élményt.”

A csend a boldog kapcsolatuk titka.

A színész közismerten szűkszavú és nagyon óvja a magánéletét. Mikor megkérdezték tőle, mi a titka a stabil házasságuknak, a következő tanácsot adta: “Ne beszélj. Csak bólints.” Úgy tűnik, a csend a legfőbb titok, amit nem csak a szakmai, de a magánéletében is alkalmaz. Láthatjuk, hogy csodásan be is válik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here