Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatát azóta véleményezik, hogy együtt vannak. Meghan elmondta, hogy az elmúlt 6 évben rengeteg könyv jelen meg róla olyan emberek írásában, akiket nem is ismer, Harry szerint pedig sok téves információ látott napvilágot kettejükről. Hogy pontot tegyenek a pletykák végére, és bepillantást engedjenek saját kis világukba, dokumentumfilm-sorozatot készítettek Harry & Meghan címmel a Netflix számára.

Amikor találkoztak, Meghan élvezte a szingliséget.

2016 júliusában ismerték meg egymást, amikor Meghan Európában utazgatott. A Briliáns elmék című tévésorozatban szerepelt akkoriban, és az új évad forgatása előtt szeretett volna egy kicsit pihenni a barátnői társaságában. “És ekkor jött Harry” – idézi vissza a történteket Meghan.

Harry herceg először az Instagramon látott egy fotót Meghanről, miközben a feedjét pörgette. Elmesélte, hogy ezen a fotón egy vicces kutyafilter volt a lányon, mégis elbűvölőnek találta. Volt egy közös barátjuk, akin keresztül elérte a lányt, hogy találkozni szeretne vele. Vicces, hogy bár herceg volt, Meghannek gyakorlatilag fogalma sem volt róla, hogy kicsoda Harry.

Az első randi nem volt zökkenőmentes, mert Harry elkésett.

Meghan fél órán át várt egy étteremben Harryre, aki folyamatosan üzeneteket küldözgetett neki, hogy dugóba került és nagyon sajnálja a dolgot. A lány úgy gondolta, jól ismeri ezt a fajta srácot: “Azt gondoltam, akkora egója van, hogy biztos benne, hogy egy lány fél órát fog várni rá.” A fejében már összerakta róla a képet, és nagyjából el is döntötte, hogy ez a fiú nem neki való.

De Harry végül zihálva és izzadtan megérkezett, ami biztossá tette a kétkedő Meghan számára, hogy a fiú rohant hozzá, és nem szándékosan késett el. A randevú nagyon jól sikerült, és Harry rögtön újabb találkozót kért.

Másnap este újra találkoztak ugyanazon a helyen. Ez alkalommal Meghan volt, aki elkésett. Csupán néhány percről volt szó, de Meghan haragudott magára, hiszen gyűlöli a késést. Harry azonban ezt mondta neki: “Késhetsz, amennyit akarsz, én biztos nem mozdulok innen. Látni akarlak.”

Harry azt mondta, édesanyja példájából tudta, hogy a királyi házba való beházasodás nem egyszerű dolog.

Harry tanúja volt édesanyja kálváriájának, benne a magánélet teljes hiányának, amit a királyi családba való beházasodás hozott magával. Ezért aggódott, hogy soha nem fog megfelelő társat találni.

Azt mondta, korábbi barátnőit az ijesztette el, hogy az életük fenekestül felfordult, amint a sajtó megneszelte a kapcsolatukat. Nem akarták, mégis a figyelem középpontjába kerültek. Harry nagyon aggódott, hogy Meghant is ez fogja elijeszteni mellőle.

“Egyértelmű volt, hogy akár a világ végére is elmennek, csak együtt lehessenek.”

2016 júliusában kezdtek titokban randevúzni, de a bulvárlapok csak október végén kezdtek el írni róluk. A párnak így volt lehetősége jobban megismerni egymást.

Elmentek néhány barátjukkal Botswanaba, ahol nem vették fel a telefont, semmi nem zavarta őket, és együtt voltak a nap 24 órájában. Mindketten tudták, hogy kezdődő kapcsolatuknak ez lesz az igazi próbája. Szerencsére a dolog jól sült el, és úgy döntöttek, ezentúl kéthetente találkozni fognak, Meghan Kanadából repül az Egyesült Királyságba, ahol a kíváncsi szemektől távol töltik majd együtt az időt.

“Attól a pillanattól kezdve, hogy Meghan elmondta, hogy szerelmesek, teljesen világos volt, hogy a világ végére is elmennek, csak együtt lehessenek” – mondta Meghan egyik barátja.

Egy másik barát szerint nehéz volt megoldaniuk a találkozásokat, de mindig kitaláltak valamit.

Bár Meghan már közszereplő volt, az élete mégis drasztikusan megváltozott, miután napvilágot látott, hogy Harryvel randizik.

Meghan már 2002 óta színészettel foglalkozott, ezért hozzászokott a fotósokhoz, de azért elég csendes életet élt Torontóban, ahol a Briliáns elmék című tévésorozat részeit forgatták. Amikor szárnyra keltek a hírek róla és Harryről, a paparazzók elkezdték mindenhova követni. Várták a háza előtt, és követték az útját a kameráikkal.

Meghan emlékszik, hogy az egyik barátja feltette neki a kérdést: “Tudjuk, hogy szeretitek egymást, de szerinted megéri ez az egész? Nézd meg, mi történik az életeddel.” Harry nem akarta végignézni, ahogyan az életében a második legfontosabb nőt is tönkreteszi a média. Most, hogy már gyermekeik is vannak, nem szeretné, hogy ha egyszer feltennék neki a kérdést, hogy mit tett az édesanyjuk védelmében, ő nem tudna rá büszkén felelni.

Néhány héttel azelőtt jegyezték el egymást, hogy ezt nyilvánosságra hozták volna.

Harry elég hamar rájött arra, hogy számára Meghan az igazi, és úgy döntött, mellette szeretne megállapodni. A királyi család tagjaként Harrynek engedélyt kellett kérnie II. Erzsébet királynőtől a házassághoz, és az eljegyzést sem ejthették meg máshol, csak az Egyesült Királyságban. Harry ezek után felállított a kertben 15 gyertyát, féltérdre ereszkedett, Meghan pedig igent mondott.

A pár eljegyzési ünnepségére már azelőtt sor került, hogy a nyilvánosság értesült volna az eseményről. Mindenki, aki jelen volt, vicces állatos kezeslábasokat viselt. Meghan és Harry egymáshoz passzoló pingvin ruhákat vettek fel, hiszen a pingvinek egy életre választanak párt maguknak.

A királyi család a magánéletben is éppen olyan formális, mint a nyilvánosság előtt.

Amikor Meghan először találkozott Vilmossal és Katalinnal, nem hitte, hogy olyan hivatalosak lesznek vele, mint a nyilvános eseményeken. Ám a formalitás és a tradíciók akkor sem szűnnek meg létezni, ha a királyi család tagjai egymás közt vannak. Meghan egyenesen sokkolta a párt, amikor meg akarta ölelni őket, ezzel pedig a köztük lévő kulturális különbség egyből kiütközött.

Meghan mindig próbált semleges színeket viselni, amikor az Egyesült Királyságban volt.

Meghan megtudta, hogy az a szabály, hogy nem szabad olyan színű ruhát viselni, amilyenben II. Erzsébet királynő vagy a királyi család idősebb tagjai vannak. Hogy megelőzze a problémákat, inkább olyan színeket választott, amiket senki más nem visel. Ezért látni sokszor fehérben vagy bézsben, melyek segítenek neki a háttérben maradni, és nem hívják fel rá a figyelmet.

Minden nehézség ellenére soha nem adták fel.

Harry így beszélt: “Ez egy hatalmas love story. A legjobb az egészben pedig az, hogy úgy érzem, ez a love story még csak most kezdődik. Ő mindent feláldozott, a szabadságát is feladta azért, hogy az én világomban éljen. Aztán ezután nem sokkal én is feláldoztam mindent, hogy az ő világában élhessek.”

A Harry & Meghan című dokumentumfilm-sorozatot decemberben mutatták be. Ahogyan az elején közlik, a királyi család egyetlen tagja sem kívánta kommentálni a filmet.

Láttad a sorozatot? Mi a véleményed róla? Mi volt számodra a legmeglepőbb, amit megtudtál belőle?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét