Az egyik legkevésbé kihasznált háztartási eszköz a mosogatógép, pedig hajlandóak vagyunk érte nagy összegeket kiadni, mikor megvásároljuk. Most egészen új szemszögből ismerheted meg ezt a készüléket, meg fogsz lepődni, hogy a piszkos edényeken és evőeszközökön túl mennyi minden mást is beletehetsz anélkül, hogy bennük vagy a mosogatógépben bármiféle kárt okoznál!

Papucs, cipő

A gumiból készült papucsok, cipők, gumicsizmák, vászon tornacipők alapos tisztítását a mosogatógépben is elvégezheted. Távolítsd el a talpbetétet és már mehetnek is a gépbe. Arról ne feledkezze meg, hogy kapcsold ki a szárítási programot! Ha a a mosással végzett a gép, vedd ki a cipőket és szárítsd meg őket a szabad levegőn.

Játékok

A műanyagfélékből és gumikból készült játékokat nem csak tisztíthatod, de fertőtlenítheted is a mosogatógép segítségével. Helyezd őket a legfelső rácsra, az elemeket és egyéb tartozékokat természetesen előbb vedd ki belőlük. A babák és a kutya játékait is ugyanezzel a módszerrel tisztára moshatod. Hogy biztosan ne sérüljenek meg mosás közben, tedd őket mosózsákba.

Fürdőszobai holmik

Szinte bármit, amit a fürdőben használsz, beletehetsz a mosogatógépbe. A szappantartót, a fogkefe tartót, a gumiból készült fürdőszoba szőnyeget, csúszásgátlót, zuhanyfejet kézi tisztítás nélkül egyszerre elmoshatod a gép segítségével.

Tisztítóeszközök

A tisztítóeszközöknek is szükségük van a tisztításra, ehhez pedig kitűnő szolgálatot tesz a mosogatógép. Elmoshatod benne az üvegmosó kefét, a partvis fejet, a porszívó műanyag tartozékait, a szivacsokat, törlőrongyokat is.

Kerti szerszámok

Amennyiben fogantyújuk fémből vagy műanyagból, de nem fából készült, elmoshatod őket a mosogatógépben! Rengeteg időt spórolsz meg, ha nem egyesével kezded el őket sikálni, hanem az ügyes kis készülékedre bízod őket.

Hűtőszekrény rácsok, fiókok

A hűtőt kitakarítani nem leányálom, de nagyban leegyszerűsíti a dolgot, ha hozzá a mosogatógépet is igénybe veszed. A kiszedhető rácsokat, üveg- és műanyag polcokat, fiókokat tedd a gépbe és a munka nehezét már le is tudtad.

Szépségápolási eszközök

Fésűk, kefék, ecsetek, körömkefék és más műanyag eszközök, amiket gyakran használsz a szépségápolásban, szintén alkalmasak arra, hogy a mosogatógépben tisztuljanak meg. A fésűkből ne felejtsd el kiszedni a hajszálakat, mielőtt a gépbe tennéd őket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét