Attól, hogy négylábú barátokkal osztod meg az otthonodat, még nem kell, hogy a lakásod folyton piszkos és szagos legyen. A házi kedvencek a takarítást valójában nem teszik bonyolultabb és nehezebb feladattá, ha tudjuk, hogyan csináljuk. Most ehhez kapsz életmentő tippeket!

Tüntesd el a szagokat a kanapéról!

A kanapé nyilván nem csak a te kedvenc bútorod, de kutyád vagy macskád is szívesen heverészik rajta naphosszat. A szövet pedig nagyon könnyen átveszi az állat szagát. Hogy ettől megszabadulj, szórd be a kanapét szódabikarbónával, enyhén be is kefélheted, hogy bejusson a szövet szálai közé, de azért ne sértsd fel a kárpitot. Hagyd hatni 15-20 percig, majd porszívózd ki.

Szedd össze a szőrt gyorsan!

Egy gumikesztyűt nedvesíts be és simogató mozdulatokkal szedd össze a szőrszálakat a bútorokról. Ha a kutyád vagy macskád hosszabb szőrű és több szőrt hagy maga után, ez a módszer valószínűleg nem lesz elég. Ilyenkor az alapos porszívózás lehet a megmentőd, ehhez szerezz be speciális kefét, amivel könnyedén összegyűjtheted a szőrt.

Frissítsd fel két fürdetés között!

Nem kell szegénykét folyton a kádba dugnod ahhoz, hogy elűzd a kellemetlen szagokat. Két fürdetés között is felfrissítheted a bundáját, ha egy szórófejes flakonban összekeversz egy rész vizet és egy rész almaecetet, majd ezzel befújod a bundáját. A szemeire nagyon vigyázz, nehogy oda is jusson az ecetből! Jó módszer, ha beszórod a bundáját szódabikarbónával, majd pár perc után alaposan kikeféled belőle.

Tüntesd el a sáros tappancs nyomokat!

A legfontosabb, hogy amint felfedezed őket, cselekedj! Azonnal kezdd el őket kidörzsölni a szőnyegből, amit nem sikerül, azt hagyd megszáradni. Így jóval könnyebb lesz kiporszívózni. A maradékkal is sikeresen elbánhatsz, ha mosogatószeres meleg vízzel takarítod fel.

Ha baleset történt…

Ha kedvenced barna nyomot hagyott maga után a szőnyegen, mert nem bírta kivárni a sétát, ne ess kétségbe! Keverj össze 1 evőkanál mosogatószert 1 evőkanál ecettel és 2 bögre meleg vízzel. Öntsd a keveréket a foltra és addig áztasd benne, míg a folt teljesen el nem tűnik. Ha nem sikerülne, cseppents 1-2 csepp hidrogén-peroxidot, majd ugyanennyi ammóniát a foltra és vízzel töröld át.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét